“Curatenie generala” la Cluj

1

Proiectul Let’s do it Romania anunta o repetitie generala, printr-o actiune de curatare pilot in judetul Cluj. Pe 22 mai, organizatorii, voluntari si partenerii proiectului vor conlucra pentru a crea primul judet “curat” din tara. Actiunea poate fi cruciala in desfasurarea proiectului, o reusita putand sa ofere un elan mare in pregatirile pentru septembrie.

Clujul a fost ales avand in vedere ca este judetul cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi, atat pentru organizare locala cat si pentru cartare. Organizatorii spun ca si nivelul de implicare a autoritaților locale este unul satisfacator.

Pentru realizarea cu succes a actiunii de curatenie din 22 mai, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, in colaborare cu Asociatia Ecologista „Floarea de Colt” a initiat si organizat o serie de actiuni premergatoare evenimentului.

Pe lista autoritaților care sprijina demersul se afla Consiliul Judetean Cluj, Institutia Prefectului Judetului Cluj, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Cluj si Agentia pentru Protectia Mediului Cluj. Lista completa a sustinatorilor este disponibila aici.

Desi a fost organizata o caravana de constientizare la nivelul primariilor din mediul rural al judetului Cluj, abia 17 primarii din totalul de 75 s-au mobilizat pentru data de 22 mai, iar in acest moment orgaizatorii au reusit sa atraga 802 de voluntari. Implicarea Inspectoratul Scolar Judetean are ca rezultat inscrierea a 16 scoli din judet, care vor participa cu un numar de 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord sa preia, voluntar, fara costuri suplimentare, deseurile din localitatile in care se va face curatenie.

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Let’s do it Romania – nagytakarítás Kolozs megyében » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger