Cuplurile homosexuale au o sănătate mai proastă decât cele heterosexuale

1

Când vine vorba de sănătate, căsătoria este mai mult decât o formalitate. Cercetătorii au întrebat mai multe cupluri de persoane de același sex care locuiau de mult timp împreună cum stau cu sănătatea și au comparat răspunsurile cu cele ale cuplurilor heterosexuale căsătorite sau care locuiau de mult timp împreună, precumși cu ale unor persoane divorțate, văduve sau care nu s-au căsătorit niciodată.

În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile a 1.634 de femei care locuiau cu o parteneră și ale 1.659 de bărbați care locuiau cu un partener de același sex. Răspunsurile au fost extrase din sondaje pe teme de sănătate realizate între 1997 și 2009.

Cercetări anterioare au arătat că oamenii căsătoriți sunt mai sănătoși decât cei singuri, iar acest studiu confirmă trendul. Cuplurile homosexuale s-au dovedit a fi mai sănătoase decât oamenii necăsătoriți, dar sunt mai nesănătoase decât cuplurile heterosexuale.

Bărbații din cuplurile homosexuale au o incidență cu 61% mai mare privind raportarea unei stări de sănătate satisfăcătoare sau proastă decât bărbații din relații heterosexuale, iar în cazul femeilor care locuiesc cu o parteneră, incidența este cu 46% mai mare să declare o sănătate mai precară decât a femeilor din cupluri heterosexuale.

Cercetătorii spun că presiunile sociale cauzează un stres care contribuie la o sănătate mai proastă a femeilor și bărbaților care au o relație cu un partener de același sex . Aceștia chiar susțin că legalizarea căsătoriilor homosexuale ar ajuta la îmbunătățirea sănătății în rândul cuplurilor homosexuale.

Sursa: Time


Un comentariu

  1. Hai, nu lasati comentarii de genul “asa le trebuie”, “din partea mea sa crape toti”, etc? Ca deja m-am obisnuit si m-as parea anormal sa nu o faceti…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger