Cuplurile care-și trimit mesaje prea des nu sunt așa îndrăgostite cum vor să crezi

0

Relațiile sunt construite pe comunicare, cel puțin așa spun experții; deci cuplurile “digitale” care își trimit valuri de mesaje ar trebui să fie de nezdruncinat. Dar se pare că nu: 82% dintre tinerii implicați într-un sondaj au spus că trimit mesaje partenerului de mai multe ori pe zi, dar toată comunicarea asta nu se traduce într-o mai bună relație, arată studiul.

 

sms

Studiul publicat în Journal of Couple and Relationship Therapy cuprinde interviuri cu 276 de bărbați și femei cu vârste de aproximativ 22 de ani implicați în relații importante. Dintre participanți, 38% erau într-o relație, 46% erau logodiți, iar 16% erau căsătoriți.

Toți au declarat că folosesc mesajele să comunice cu cei dragi, dar nu cantitatea mesajelor, ci conținutul lor are o influență asupra calității relației. În general, cei care trimiteau mesaje de dragoste au raportat o satisfacție mai mare în relație.

În ce privește numărul mesajelor, bărbații care trimiteau mai multe mesaje aveau și o mulțumire mai mică în relație decât cei care trimiteau mai puține. Cercetătorii speculează că pe măsură ce bărbații se îndepărtează de o parteneră și iau în considerare despărțirea, înlocuiesc interacțiunea față-în-față cu comunicarea mai puțin intimă.

Femeile care trimiteau mai multe mesaje, însă, aveau și o relație mai bună cu partenerul decât cele care trimiteau mai puține, întrucât femeile au tendința de a folosi mesajele pentru a-și cere scuze, pentru a rezolva disensiuni și pentru a lua decizii.

Cercetătorii spun că înțelegerea rolului mesajelor în comunicarea dintre iubiți duce la aprecierea mai bună a momentelor când sms-urilor funcționează și când nu. Deocamdată, mesajele par să fie bune la începutul relației, dar trebuie folosite mai puțin când apar conflicte.

Sursa: Time


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger