Cuplul care a plecat într-un concediu de o săptămână și s-a întors după 16 ani

0

În 1998, Clive și Jane Green au plecat cu yachtul lor într-un concediu de o săptămână din Pembrokeshire, Țara Galilor, și s-au întors acum două săptămâni. Timp de 16 ani, scrie Wales Online, au călătorit împreună peste 80 000 de kilometri, vizitând 51 de țări, și nu s-au certat niciodată. “Am stabilit regula că dacă ne certăm, unul dintre noi iese din cabină și se așează pe punte, lângă catarg”, spune Clive, în vârstă de 62 de ani. “Dar în 16 ani de înconjur al lumii, nu s-a întâmplat niciodată.”

 

 

Prima lor destinație a fost Spania, după care au călătorit spre Insulele Capului Verde, au traversat Atlanticul până la Barbados, au vizitat insulele din Marea Caraibilor și au ajuns pe coasta de est a Americii, petrecând trei zile de shopping și turism în New York. Mai departe au plecat spre Canada, au trecut prin Canalul Panama și au traversat Pacificul spre Australasia, au navigat spre Indonezia, apoi spre India și prin Canalul Suez, ajungând în cele din urmă în zona mediteraneană, unde și-au petrecut ultimii ani.

Cei doi și-au petrecut mare parte din timp într-un spațiu de 10 metri, cât măsoară barca lor, iar când aveau nevoie de altă prezență, făceau o față din bandă neagră pe spatele busolei, personaj imaginar căruia îi spuneau Will cu mult înainte de apariția filmului Castaway, în care Tom Hanks, izolat pe o insulă pustie, și-a găsit companie într-o minge de volei pe care a botezat-o Willson. Pe durata călătoriei, au trăit însă și alături de triburile din sudul Pacificului, au ținut în picioare economia unei insule salvându-i recolta de scoici și au navigat prin zone pline de pirați, în largul coastei est-africane.

Clive și Jane au trăit cu circa 160 de euro pe lună și au făcut troc cu bunurile lor pentru provizii. Cel mai bun schimb al lora fost un sutien Marks & Spencer de-al lui Jane pentru un sac plin cu fructe și legume proaspete, pe o insulă din Fiji. “Oamenii din trib nu vorbeau deloc engleza, așa că ne era greu să alfăm ce am putea da la schimb”, spune Jane, în vârstă de 60 de ani. “Însă una dintr femei și-a ridicat dintr-odată bluza și și-a expus sânii goi și atunci mi-am dat seama că avea nevoie de un sutien. I-am dat unul de-al meu de rezervă și am plecat cu fructe și legume cât să ne ajungă o lună.” Cei doi soți au supraviețuit odată timp de 23 de zile pe mare desalinizând apa, împachetând cartofii individual în ziare, ținând brânza în ulei de gătit și untul în droburi de sare. Frigiderul de la bord găzduia doar berea preferată a lui Clive.

Citiți restul poveștii pe Wales Online.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger