Cumpără ţestoase din piaţa alimentară ca să le elibereze înapoi în mare

0

În Papua Noua Guinee, un bărbat pe nume Arron Culling şi colegul său de muncă, Mark, au reuşit să salveze câteva ţestoase de la a deveni cina cuiva: le-au cumpărat din piaţa alimentară şi le-au eliberat, imediat după aceea, înapoi în apele de unde fuseseră capturate.

“Le-am găsit în piaţa locală cu alimente. Le-am cumpărat cu 50 de dolari, am mers cu maşina vreo cinci kilometri şi apoi le-am eliberat în mare”, a scris Culling pe contul său de Facebook, unde a postat şi fotografiile care arată cum au fost eliberate ţestoasele. Cele două din imagini nu sunt singurele salvate de către cei doi bărbaţi: cel puţin zece ţestoase au fost eliberate de către ei în mare, după ce le-au achiziţionat din piaţă.

În Papua Noua Guinee, ţestoasele sunt considerate hrană, aşa că de multe ori ajung în farfuria cuiva, deşi aproape toate speciile de ţestoase din lume sunt considerate pe cale de dispariţie şi există legi care încearcă să le asigure protecţie. Din păcate, în ciuda acestui context, pescuitul marin de ţestoase este în continuare legale în multe regiuni ale lumii.

 

 

Surse şi foto: Bored Panda, The Dodo, Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger