Cum vom arăta peste 100.000 de ani

2

Așa cum fața umană a evoluat din epoca de piatră până acum, este de așteptat ca schimbarea să continue în viitor. Astăzi, creierul uman este de trei ori cât al primatelor din care ne tragem; pe măsură ce creierul a crescut, ni s-a mărit și capul. Cum vom arăta, însă, peste 20.000, 60.000 sau chiar peste 100.000 de ani?

 

 

Artistul și cercetătorul Nickolay Lamm a realizat o serie de imagini uimitoare prin care arată posibila evoluție a speciei umane peste 100.000 de ani. El a încercat să intuiască fața umană de peste milenii pe baza unor interviuri cu dr. Alan Kwan, specializat în genomuri, de la Universitatea Washington.

Acesta consideră că, în viitor, oamenii își vor adapta biologia în funcție de nevoi. Pe măsură ce ingineria genetică va fi tot mai răspândită, chipul uman va fi determinat de gusturile oamenilor, spune dr. Kwan, iar fruntea se va mări pe măsură ce creierul continuă să crească.

Chipul uman se va îndrepta tot mai mult către trăsături pe care oamenii le consideră atrăgătoare: linii conturate, nas drept, ochi intenși și simetrie perfectă. Cercetătorul crede că oamenii vor avea ochi foarte mari pe măsură ce vor coloniza sistemul solar și vor trăi tot mai departe de Soare.

Pielea va fi mai pigmentată pentru a proteja de razele ultraviolete din afara stratului protector de ozon. De asemenea, oamenii vor avea pleoape mai groase și o arcadă mai pronunțată pentru a se descurca cu efectele gravitației scăzute.

În plus, oamenii vor avea nări mai mari pentru a putea respira în medii din afara planetei, păr mai des pentru a reduce pierderile de căldură dintr-un cap mai mare. Se pare că în viitor, părinții vor putea alege trăsăturile copiilor, precum culoarea ochilor.

Sursa: Daily Mail


2 comentarii

  1. Hai mei…

    Io zic că în viitor vor avea o imaginație mai bogată, se vor îmbrăca diferit unii față de alții (asta-i fix ca și acum de altfel) și vor avea mai mult talent la desenat.

    Și nici pe copii sau pe alți oameni nu-i vor mai putea prosti așa ușor ca azi.

  2. Pingback: Scurtissime (317) | Diverse | Robintel

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger