Cum te împaci cu vecinătatea părinţilor pe Internet?

1

Oamenii sunt mamifere care se maturizează încet şi în zilele noastre au nevoie de cel puţin două decenii de protecţie din partea părinţilor. O perioadă atît de lungă creează ataşamente şi inerţii puternice şi din acest motiv desprinderea de odrasle, „înţărcarea părinţilor”, poate fi extrem de dificilă, mai ales pentru cei din familiile monoparentale, pentru văduve, văduvi sau divorţaţi solitari.

de Dan Sociu

Pînă de curînd, telefonul a fost cordonul ombilical care făcea legătura dintre părinţi şi copiii plecaţi de acasă. Internetul e mai mult decît o maşinărie de comunicare, oferă posibilitatea unei implicări mai serioase în viaţa altora.

Viitorul va fi poate şi mai interesant (sau, ar zice unii, mai horror) – ne vom bea cafeaua dimineaţa în holospaţiu, cu hologramele părinţilor alături, la masa din bucătărie.  Lăsînd sefeurile la o parte, să vedem ce se întîmplă acum. Am plantat pe Facebook o întrebare: Cum te împaci cu vecinătatea părinţilor pe Internet? Şi am primit cîteva poveşti.

 

Laura Bretea

iti zic despre frate-miu si maica-mea pe Facebook – intai maica-mea a aflat ca ne-au spart casa, de pe Facebook si m-a luat la interogatoriu (credea c-am pus banii la Caritas, sau ceva si ca de aia ne consoleaza prietenii) acum doua saptamani l-a taguit cineva pe frate-miu intr-o poza in care era in curul gol si l-am sunat la prima ora sa-i spun sa se detaguiasca, ca nu i-a mai vazut maica-mea curul de vreo zece ani si Facebook nu e locul in care ar fi vrut sa-l vada

 

Elena Ignat

 

mama invata sa foloseasca netul. invata, da? deci nu stie foaaarte bine ce si cum. eu detin un blog, unde scriu fel de fel (de prostii). sora mea detine si ea un blog, strict profesional, unde pune texte si poze din/despre spectacolele la care lucreaza. cu mindrie i-a aratat mamei blogul ei. 😀 a doua zi mama a cautat singurica pe google blogul surorii mele. mai pe seara ma suna si zice: “da’ tu stiai ca Omusorul (asa ii zicem surorii mele) fumeaza???” “daaa? nu stiam ” , raspund eu mirata. “da, fumeaza. si acum incearca sa se lase.” “da’ de unde stii?” “de pe blogul ei!!” am ramas stupefiata! nu ca sora-mea fumeaza, ca asta stiam, dar…ca a scris desteapta despre asta pe blog nu stiam. explicatia a venit mai tirziu, in aceeasi zi: mama cautase pe google cu numele surorii mele si cu numele unui spectacol. a fost directionata direct la mine pe blog (eu tocmai ii faceam reclama spectacolului intr-un articol). si cea care povestea pe blog despre lasatul de fumat, intr-un limbaj cu multe beeep-uri eram eu.

 

 

Diana Iepure

 

skyp(o)e(m)

***
comunicăm cu cei dragi cum o făceau
mai înainte doar cosmonauţii

îi vedem
cum plutesc încet prin casele lor
cum îşi aranjează părul
cum suflă în lumânările de pe tort

de revelion ne arătăm pe webcam pantofii eleganţi
rochiile de seară
salatele boeuf
şi copiii

iar peste an
mama creşte în grădină flori
le numeşte cu numele noastre
apoi
exact în zilele în care
ne-a adus pe lume
vine cu ele în faţa ochiului negru de plastic
şi plânge

 

Caterina Medicina

 

Ce-mi trimite mama zilnic:

1. sfaturi: Produsele de panificatie din faina alba sunt extrem de procesate si nu aduc niciun aport nutritional organismului uman. Incearca sa inlocuiesti painea alba cu paine neagra sau din cereale integrale. Aceste produse contin mai multe fibre, care ajuta digestia. În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …că eşti o parte a unui Întreg mai Mare şi nu eşti niciodată singur. Este tentant, în timpuri dificile, să te simţi foarte singur ca şi când ai pornit în această călătorie de unul singur, cu nimeni de partea ta sau alături de tine. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Eşti un aspect al Divinului. Dumnezeu trăieşte în tine, prin tine. “Sunt cu tine mereu, chiar până la sfârşitul timpului” nu sunt numai cuvinte frumoase.

 

2. informatii

3.bancuri: Doi fosti iubiti se intalnesc. Baiatul: Stii…mi-e asa de dor de tine. Fata stranuta. Baiatul: Sanatate.. esti racita? Fata: Nu, draga, sunt alergica la vrajeli !

4.shot film – gaura neagra

5.un alt film despre marturiile unui presedinte american si despre sclavagismul in US

6. CONVERSATII despre pozele mele de pe facebook: te rog fii pozitiva in tot ce faci. agresiunea aduce tot agresiune in viata ta si nu ai nevoie de asta! EU: eu sunt foarte pozitiva si vesela EA: dar faci filme horor iar eu ti-am atras atentia ca nu e bine EU: TI-AM SPUS SA NU MAI INTRI PE PAGINA MEA PRIVATA EA: pai nu stii ca eu lucrez la securitate? EU: TI-AI FACUT UN ID FALS PE CARE EU NU-L STIU SI NU E OK SA MA MINTI EA: nu draga, mi-au scris multi dintre prietenii tai ce horor faci tu acolo si au spus ca poate eu am putere mai mare asupra ta, mi-au spus ca numai eu pot sa te mai opresc din prostiile alea, pt ca lor le este rusine sa ti-o spuna in fata

fiecare persoana trebuie sa daruiasca mai departe ceva din care poate invata ceilalti de la el, tu ce oferi? filme cu femei care fac sex pe cai? cu lesbiene si etc?

ce invata viitoarea generatie de la tine? te-ai intrebat?

ii incarcam si pe ei cu energii negative, apoi sufletul lor in loc sa se ridice la un nivel superior de vibratie, coboara la un nivel inferior si astfel atrage dupa sine un destin

 

Călin Ciocoiu

e simplu, sau cel putin asa am rezolvat eu problema: nu-ti accepti nici unul din genitori pe facebook! si uita asa distanta s-a marit la un …telefon
Facebook, Twitter Revolutionizing How Parents Stalk Their College-Aged Kids


Un comentariu

  1. Pingback: Mame pe Facebook | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger