Cum se tratează tristețea de după vacanță

0

Mulți turiști se confruntă după încheierea vacanței cu o tristețe post-concediu. Un sondaj al TripAdvisor arată că 34% dintre americani sunt melancolici după ce se întorc acasă.

Pentru 64% dintre cei afectați melancolia începe încă înainte de a se încheia vacanța. Ziua a cincea dintr-un sejur de o săptămână este cea mai grea pentru cei anxioși, iar pentru 4% dintre turiști îngrijorarea că trebuie să se întoarcă acasă începe chiar din prima zi a vacanței.

Gândul că vor fi întâmpinați de sute dacă nu chiar mii de mail-uri la întoarcere îi face pe mulți turiști să își verifice mail-ul din timpul vacanței pentru a evita aglomerația de la întoarcere, explică Josey Miller, expert în călătorii.

34% dintre intervievați spun că groaza de a se întoarce acasă vine din groaza de a merge la serviciu din nou. 84% spun că nivelul de stres se întoarce la cel de dinainte de vacanță imediat după întoarcerea la muncă.

Potrivit sondajului, principala metodă de a scăpa de melancolia de după vacanță este plănuirea altei vacanțe. Dar și vizionarea filmelor din vacanță și realizarea albumelor foto mai domolește tristețea.

Foto: Flickr / Michael Oh

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger