Cum se construiește o centrală verde din compost

0

Pe 4-5 noiembrie, pasionaţii de construcţii naturale, permacultură şi  trai sustenabil pot participa la un atelier practic pentru a învăţa cum se construiește unul din cele mai ingenioase sisteme de producere a energiei din compost după modelul Jean Pain. Se întâmplă la grădina comunitară Grădinescu Bucureştii Noi, participarea e gratuită şi se face pe bază de înscriere.

Este o oportunitate de a învăţa cum să construieşti la tine acasă un  sistem de generare a căldurii pe baza descompunerii naturale a materiei organice, în cadrul unui atelier  facilitat de membri ai Institutului de Cercetare în Permacultură din România (ICPR).

CE VEI ÎNVĂŢA?

La atelier vei avea ocazia să afli:

  • Ce este compostul
  • Cum se face compostul
  • Cum se poate utiliza compostul
  • Cum să proiectezi și să construiești o “Centrală Verde“ tip Jean Pain
  • Cum să proiectezi și să construiești un sistem de încalzire a unei sere folosind căldura dată de ‘centrala verde‘

Eficiența energetică, reutilizarea materialelor secundare şi consumul responsabil sunt câteva din aspiraţiile unei persoane ce visează sau deja experimentează un trai în armonie cu natura. Este stiut incă de la începuturile agriculturii că în timpul descompunerii materiei organice se degajă căldura. Aceasta poate fi captată în diverse moduri şi folosită pentru încălzirea  unei locuinţe, a  unei sere sau a apei. La sfârşitul procesului de descompunere vom ramâne cu un produs foarte valoros, compostul.

Folosind aceste principii, pe 4-5 noiembrie, inițiatorii proiectului vor construi  o centrală verde prin metoda ”Jean Pain” cu ajutorul căreia vor încălzi solarul din grădina comunitară Bucureştii Noi.

Atelierul face parte din demersurile de cercetare ale ICPR privind descompunerea materiei organice și surse alternative de energie.

 

CUM PARTICIPI?

Participarea la eveniment nu presupune costuri financiare, dar se face pe bază de înscriere. Îinscrierile pentru atelier se fac la adresa de mail [email protected]  Locurile sunt limitate.

Adresa: blvd. Bucurestii Noi 50B, în grădina din spatele magazinului Kaufland.

Despre Grădinescu

Proiectul Grădinescu este organizat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România împreuna cu Kaufland România și constă într-o rețea de 9 grădini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală. Mai multe despre rețeaua de grădini urbane Grădinescu aflați pe www.gradinescu.ro.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger