Cum să vă protejaţi ochii de monitor

5

Statul îndelungat în faţa unui monitor de computer poate obosi ochii până la dureri de cap, poate cauza dureri la nivelul gâtului şi al umerilor, ochi uscaţi sau vedere înceţoşată. Un studiu de anul acesta a stabilit că numai două ore de muncă în faţa unui monitor poate cauza dureri de ochi şi probleme de vedere semnificative. În aceste condiţii, The Atlantic ne împărtăşeşte o serie de recomandări de la experţi pentru protecţia împotriva efectelor nocive ale statului la computer:

 

Foto: Vision Council

 

* Pentru a reduce strălucirea orbitoare a monitorului, curăţaţi ecranul şi asiguraţi-vă că este cel mai strălucitor obiect din încăpere. Totodată, folosiţi un background gri, atacă mai puţin ochii decât unul alb.

* Aşezaţi-vă la o distanţă de un braţ perfect întins de ecranul monitorului.

* Monitorul să fie plat şi poziţionat fix în dreptul feţei, nu aşezat într-o parte.

* Partea superioară a monitorului să fie la nivelul ochilor sau o idee mai jos.

* Unghiul din care priviţi monitorul să nu aibă mai mult de 35 de grade.

* Folosiţi un scaun care să permită ca trupul dumneavoastră să stea drept, iar tălpile picioarelor să fie întinse pe pământ.

* Tastatura să fie plasată în aşa fel încât partea superioară a braţelor să fie verticală.

* Amintiţi-vă că trebuie să clipiţi, pentru că ecranele de computer au capacitatea de a vă face să uitaţi asta.

* Din 20 în 20 de minute, luaţi o pauză şi petreceţi 20 de secunde inspectând ce se întâmplă la 6 metri distanţă de unde vă aflaţi.

* Cumpăraţi-vă o pereche de ochelari destinaţi utilizării computerului, care reduc intensitatea luminii răspândite de ecran şi sporesc contrastul.


5 comentarii

  1. Bune sfaturi, pretabile celor care folosesc un computer cu unitate centrala si tastatura separata. Pentru cei care au laptop, nici vorba sa stea la o distanta de un brat intins fata de monitor si, in acealasi timp, sa-si tina coatele la verticala pentru folosirea tastaturii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger