Cum să tragi un pui de somn la serviciu

0

Dacă aţi avut vreodată fantasme în care vă cuibăriţi sub birou asemenea lui George Costanza din Seinfeld, pentru a vă odihni puţin în timpul programului, aflaţi că improvizarea unui culcuş nu e singura soluţie pentru a-i asigura creierului câteva minute de respiro în lumea viselor.

Cu siguranţă aţi avut parte de momente în care vă picau ochii în gură stând în faţa monitorului sau ascultând „mantrele” şedinţelor repetându-se la infinit, momente în care nimic n-ar fi fost mai inspirat decât un pui de somn. Dacă la unele locuri de muncă existp nişte mici sanctuare dedicate angajaţilor epuizaţi, cele mai multe nu doar că exclud această practică, ba chiar o descurajează. Cu toate acestea, dacă nici cafeaua nu mai funcţionează, iată câteva soluţii simple pentru a vă oferi din când în când o repriză de somn în câmpul muncii:

Dacă aveţi un birou individual, nu vă sfiiţi să-l folosiţi

Iar dacă uşa se încuie, cu atât mai bine: nimic nu vă opreşte să vă rezervaţi jumătate de oră de somn. Pe scaun, cu capul pe birou, pe fotoliu sau pe canapea, ba chiar pe podea. Nu strică să aveţi o pernă de rezervă sau un sac de dormit, pentru ca efectele să fie maximizate.

Folosiţi-vă de punctul mort

Dacă lucraţi într-un spaţiu deschis, unde e greu să vă izolaţi de ochii colegilor, găsiţi-vă punctul de minimă vizibilitate. Pentru un alibi mai convingător, puteţi ţine mâna pe mouse sau puteţi lua un creion, prin care să simulaţi activitatea normală. Atâta vreme cât vă veţi păstra aerul normalităţii, cei din jur nu vă vor bănui de intenţii „necurate”.Purtaţi ochelari de soare

Chiar dacă ar părea o excentricitate să vă afişaţi cu ochelarii de soare la birou, puteţi spune oricând că aveţi o problemă oculară. Fie că e vorba de oboseală sau de o chestiune medicală, ochelarii de soare vor fi paravanul perfect pentru o minisiestă în condiţii de criză.

 

Dormiţi în maşină

Dacă aţi venit la birou cu maşina, vă puteţi găsi oricând un motiv de scurtă evadare: bancheta extensibilă poate concura cu un pat relativ comod, unde să vă refaceţi neuronii în timpul programului. În acest fel, puteţi dormi chiar mai relaxat, la adăpost de intruziunile colegilor.

Folosiţi cu încredere baia

Dacă niciuna dintre alternativele de mai sus nu dă roade, rămâne o ultimă redută: toaleta. Deşi nu e cel mai confortabil loc, iar zgomotul de fond vă poate da bătăi de cap, în cazuri de extremă urgenţă vă puteţi prelungi şederea în baie, pentru un scurt moment de picoteală.

 

Dacă sunteţi prinşi „în flagrant”, recunoaşteţi-vă vina, insistând însă că este vorba despre un simplu accident. Motive pentru oboseală puteţi găsi din plin, de la crize conjugale, la nopţi compromise de gălăgia vecinilor. Ce contează este doar voinţa dumneavoastră de a veni totuşi la muncă, în ciuda acestor factori perturbatori, detaliu care v-ar putea atrage chiar o mică doză de eroism în ochii celorlalţi.

 

Sursa: Lifehacker


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger