Cum să-ţi faci odorizant natural acasă

1

Pentru că aluminiul întâlnit la cele mai multe dintre odorizante nu este prea sănătos pentru organismul uman, unii oameni se îndreaptă spre cele naturale, iar pentru a avea un plus de control asupra produsului, şi le fabrică în propria casă. Reţeta pare să fie simplă iar produsul final durabil (circa 3 luni pentru o singură persoană), doar ingredientele sunt mai exotice.

Acestea din urmă ar fi:

2-3 linguri de ulei de cocos

1/8 dintr-un pahar de 250 ml bicarbonat de sodiu

1/8 dintr-un pahar de 250 ml pudră de arorut (Maranta arundinacea – o plantă alimentară din ale cărei rădăcini de tubercul se extrage o făină  bogată în amidon) sau amidon de porumb

Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu pudra de arorut sau cu amidonul de porumb, după care se adaugă încet uleiul de cocos. Uleiul de cocos se va afla într-o stare solidă la temperaturi ale camerei de până la 25 de grade Celsius, aşa că produsul final va arăta ca o pastă groasă. Aceasta poate fi ţinută în frigider până se întăreşte, sau poate fi folosită pe post de loţiune în care îţi înmoi degetele – uleiul de cocos are multe proprietăţi antibacteriene.

 

Sursa: smashedpeasandcarrots.blogspot.com

Foto: Flickr/Liz (perspicacious.org)


Un comentariu

  1. Pingback: De ce odorizantele de cameră pot cauza probleme respiratorii | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger