Cum să-ţi faci bicicleta grădină

0

Grădinăritul mobil sau transformarea bicicletei într-un echipament verde – din încă un punct de vedere –  este ultima provocare pentru pasionaţii de ciclism şi de grădinărit ori pentru iubitorii de flori şi de mişcare în aer liber. Iată, mai jos, şase moduri în care puteţi transforma o bicicletă într-o adevărată grădină sau măcar într-un mesager verde.

 

 

Grădinăritul pe bicicletă este unul dintre cele mai ingenioase lucruri inventate de oameni aflaţi mereu în căutarea armoniei cu mediul înconjurător. Exemplele prezentate aici via TreeHugger sunt uşor de imitat, astfel încât fiecare dintre noi să îşi poată crea grădina lui mobilă (sau bicicleta înflorită).

 

1. Coşul de bicicletă, plin cu plante

Cu puţin lemn, pânză şi câteva seminţe puteţi transforma coşul de la bicicletă într-o mini-grădină pe care o purtaţi mereu pe unde vă duceţi. Iată, aici, un scurt tutorial despre cum puteţi realiza acest lucru.

 

2. Mini-grădină ataşată


O bucată de verde care se poate ataşa oricărei părţi a bicicletei, pentru care aveţi nevoie tot de unele şi materii prime uşor de obţinut (sau chiar de găsit prin casă – pânză, ciorapi vechi etc.). Aici găsiţi sfaturi şi imagini care să vă inspire.

 

3. Plantele, la plimbare


Plantele favorite pot deveni însoţitori de plimbare, dacă le puneţi într-un dispozitiv simplu de montat pe apărătorile bicicletei sau pe cadru. Câteva detalii, aici.

 

4. Bicicleta „pensionată”, decor verde


Dacă nu mai folosiţi o bicicletă, în loc să o lăsaţi să zacă în praf, prin pivniţă, garaj sau în scara blocului, mai bine folosiţi-o drept suport pentru diverse plante şi ghivece cu flori. Poate inspira şi pe alţii să facă acelaşi lucru şi betoanele dintre blocuri vor deveni puţin mai verzi.

 

5. Bicicleta – grădină


Atunci când vă gândiţi să aruncaţi o bicicletă, mai cugetaţi puţin: cu imaginaţie, ea poate funcţiona ca o grădină (statică, de data aceasta), care să vă reamintească de timpurile bune petrecute cu acest vehicul. Înconjuraţi-o cu plante. În mod cert, şi ea se va simţi mai bine şi din nou utilă.

 

6. Artă cu biciclete


Când din bicicletă mai rămân doar anumite părţi (căci accidente se întâmplă), le puteţi refolosi pentru a da frâu fanteziei în grădinărit. Iată aici câteva exemple de artă verde cu bucăţi din biciclete vechi sau accidentate.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger