Cum să-ți crești testosteronul în mod natural

1

Nelson Vergel trăiește de 25 de ani cu HIV și supraviețuirea sa se datorează, printre altele, unor metode personale de îmbunătățire a sănătății. E autorul cărții Testosteronul: un ghid pentru bărbați. Vă prezentăm câteva dintre sfaturile sale pentru creșterea naturală a testosteronului.

 

Creșterea testosteronului îmbunătățește libidoul, energia, concentrarea și toleranța la stres. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, acesta scade. Iată câteva reguli ale conservării sau creșterii nivelului de testosteron:
* Dormiți bine – cel puțin 7-8 ore de somn și ore de culcare rezonabile.
* Beți cantități moderate de alcool, nu mai mult de două băuturi pe zi.
* Faceți exerciții fizice de 3-4 ori pe săptămână. O oră maxim de ședință e de ajuns, prea mult exercițiu scade testosteronul.
* Setați-vă alarma telefonului să sune din două în două ore pentru a vă aminti să inspirați adânc.
* Dacă aveți deficit de zinc, luați 30-50 mg pe zi plus 3 mg de cupru.

* Nu purtați chiloți strâmți. Lăsați-vă testiculele cât mai libere și aveți grijă să nu se supraîncălzească. Dormiți cu boxeri sau dezbrăcat pentru o circulație liberă a sângelui și erecții. E important ca țesuturile penisului să fie hrănite și regenerate în acest fel.

* Încercați să slăbiți dacă sunteți supraponderal.

* Evitați alimentele expuse la pesticide și nu vă încălziți mâncarea în ambalaje de plastic. Toxinele pot converti testosteronul în estradiol, un hormon feminin.
* Faceți sex sau masturbați-vă frecvent, aceasta vă crește nivelul de testosteron.
* Anumite medicamente scad testostyeronul – printre acestea sunt: Ketonconazole, prednisone steroizi corticoizi și steroizi anabolici, Tagamet, Acutane, Proscar, Propecia, chimioterapia, ibupofren și altele. Cocaina, excesul de cannabis și drogurile în general scad testosteronul.

Dacă, după toate aceste schimbări, aveți în continuare simptome de deficiență de testosteron (libidou scăzut, oboseală, lipsă de concentrare, toleranță scăzută la frustrare), ar fi bine să faceți analize de sânge și să vorbiți cu doctorul despre un posibil tratament.

 


Un comentariu

  1. Pingback: Testosteronul pare să sporească sinceritatea | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger