Cum să tai ușor un pepene roșu

2

Vine vara, bine ne pare, că apar pepenii (nu cei de import) și putem să ne ospătăm cu ei, fie galbeni, verzi (adică roșii) sau dungați. Și ca să nu avem accidente de genul tăiat aiurea, stropit, rupt pepenele (sau cuțitul) ori diverse altele, iată un mic ghid de tăiat simplu pepenele roșu.

Indiferent dacă l-ați cumpărat din piață, de pe stradă sau din supermarket, este bine să spălați pepenele înainte de a-l tăia. Fie doar cu apă călduță, fie chiar cu puțin săpun, spun unele gospodine, atente la microbi. Clătiți-l bine, dacă ați dat pe coaja lui cu săpun sau detergent de vase, iar ca să îl răciți, puneți-l la frigider ori lăsați-l în vană, sub jet rece de apă (dacă stați la casă și aveți fântână, atunci apa rece din fântână este excelentă ca să aducă temperatura pepenelui la ”bun de a fi mâncat”).

Cu un cuțit mare și bine ascuțit, decupați cele două capete ale pepenului (ca la portocală, doar că în ambele părți). Puneți-l în picioare pe tăietorul de lemn și tăiați-l fix în două jumătăți, de sus în jos. Dacă reușiți să urmați dungile mai închise la culoare cu tăietura, veți observa că semințele vor fi mai ușor de înlăturat.

Felii de pepene taiate desprinse de coajă (foto: malaysiabest.com)

Pasul următor este să luați fiecare jumătate și să o tăiați în felii (nu foarte subțiri). Luați apoi fiecare felie pe rând și tăiați coaja groasă, dintr-o mișcare, astfel încât să desprindeți de tot bucata de fruct de coajă. Apoi, ținând felia în aceeași poziție, tăiați fructul de sus în jos, în mai multe bucăți. Faceți la fel cu fiecare felie și, în final, rapid și simplu, veți avea un pepene întreg tăiat frumos în bucăți numai bune de mâncat sau de aranjat pe un platou sau într-o salată de fructe. Poftă bună!

Vă așteptăm și pe voi cu sfaturi și sugestii pentru tăiat pepenii, indiferent că sunt pentru simplul deliciu la masă ori pentru impresionat publicul prin forme deosebite 🙂


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger