Cum să scapi definitiv de câinii maidanezi cu 5 lei pe lună. Rețeta de succes pentru controlul câinilor vagabonzi: padocurile de cartier

162

Câinele fără stăpân a împărţit societatea românească, în ultimii 20 de ani, în două tabere adverse care au ajuns să se vrăjmăşească de moarte: cei care vor să îi lichideze cu orice preţ şi cei care vor să îi protejeze cu orice preţ. În 2010, bilanţul proliferării necontrolate a câinilor comunitari a fost catastrofal: oameni muşcaţi, câini care umblă liberi pe străzi, bani aruncaţi pe fereastră pe proiecte stupide de rezolvare a situaţiei, cadavre de animale pe şosele, accidente rutiere cauzate de animale, otrăviri sălbatice ale câinilor, crearea unui adevărat brand naţional al României, conflicte interminabile în societate etc. Şi totuşi, problema se poate rezolva simplu. Am ales să reluăm acest articol, publicat acum câteva luni pe TOTB, pentru a arăta încă o dată că există și soluții simple la problema maidanezilor, fapt demonstrat toamna trecută de inițiativa unui complex rezidențial din București.

Text de George Coman (jurnalist freelancer)

Problema se poate rezolva chiar împăcând ambele „tabere”: fără uciderea animalului şi fără ca acesta să mai umble liber pe străzi. O dovedeşte o comunitate dintr-un cartier de la marginea Bucureştiului, care a găsit soluţia ideală pentru îndepărtarea de pe străzi a câinilor maidanezi:  cazare „forțată” în padocuri speciale – sterilizare şi îngrijire veterinară –, adopţie internă şi internaţională. Fără câini agresivi pe alei, fără eutanasiere, fără muşcături, fără câini lihniţi de foame, fără otrăviri, fără accidente auto, fără certuri, fără încăierări de câini…

La marginea complexului rezidenţial Cosmopolis de lângă Bucureşti, 20 de câini, mare parte din ei încă pui, îşi aşteaptă veseli, fără să ştie ce li se pregăteşte, rândul la vaccin. După rasă sunt, clar, nişte „maidanezi”, dar după stilul de viaţă, nu mai au nimic de-a face cu maidanul: în prezent au un acoperiş, hrană din belşug şi o îngrijire medicală de care mulţi câini cu stăpân nu au parte. Stau liniştiţi, feriţi de vânt, fiecare în padocul său. Rând pe rând, Christian şi Cosmin, doi reprezentanţi ai asociaţiei de proprietari din cartier, scot fiecare animal din padocul său şi îl plasează pe o masă medicală, unde veterinarul îi vaccinează contra parvovirozei şi jigodiei, după care câinii sunt puşi înapoi în padoc. 20 de înţepături, 20 de carnete de sănătate completate şi ştampilate, 20 de câini sănătoşi, pregătiţi pentru a fi adoptaţi. Acţiunea de vaccinare împotriva parvovirozei şi jigodiei durează cam două ore, timp în care medicul veterinar Silvia Joiţa de la ambulanţa veterinară ActionVet le face câinilor şi o evaluare generală a sănătăţii. După vaccinare, cei doi locatari din complex discută, împreună cu veterinarul, calendarul următoarelor vaccinări, dar şi calendarul următoarelor operaţii de sterilizare, pentru femelele care urmează să fie castrate.

Primul cartier din România fără câini maidanezi

Pe aleile acestui uriaş cartier rezidenţial de lângă Şoseaua de Centură a Bucureştiului nu se mai plimbă de ceva vreme nici un câine comunitar. Până în această vară, erau destui, câinii fără stăpân constituind problema numărul 1 a cartierului. Astfel, cele mai multe sesizări ale rezidenţilor transmise Asociaţiei de locatari vizau problemele cauzate de câinii fără stăpân. Ca de obicei, câinii comunitari îi lătrau pe locatari pe alei sau îi atacau pe cei care se plimbau pe biciclete. Norocul câinilor fără stăpân a fost faptul că doi iubitori de animale din cartier au reuşit să convingă majoritatea rezidenţilor că un program de sterilizare şi adopţie a câinilor din complex e mai uman, mai moral şi mai eficient decât o iniţiativă de eutanasiere în masă a animalelor fără stăpân. În plus, eutanasierea în masă a câinilor maidanezi este în prezent ilegală.

Din nefericire, rezidenţii acestui cartier au descoperit cu stupoare, în câteva zile, că nici o asociaţie de protecţie a animalelor şi nici o primărie nu primeşte câini fără stăpân, aşa că a trebuit ca ei înşişi să rezolve şi problema cazării câinilor vagabonzi. Zis şi făcut, Chistian, Cosmin şi alţi locatari se apucă de treabă: aleg un loc aflat la aproximativ 700 de metri de cel mai apropiat bloc din complex şi, în câteva zile, împreună cu un grup de rezidenţi, construiesc câteva  padocuri care pot adăposti aproximativ 20 de câini fără stăpân. Fiecare animal adult dispune, în padocul său, de un spaţiu de câţiva metri pătraţi, iar puii sunt găzduiţi mai mulţi într-un padoc, într-un spaţiu confortabil.

5 lei pe lună de familie pentru a administra eficient problema câinilor fără stăpân

Cazarea câinilor fără stăpân a fost însă numai prima problemă, deoarece trebuia stopată înmulţirea animalelor, şi trebuia oferită câinilor asistenţă medicală necesară păstrării sănătăţii lor, esenţială procesului ulterior de adopţie. Rezidenţii au apelat la medicul veterinar Silvia Joiţa, de la ambulanţa veterinară ActionVet, care a început operaţia de sterilizare chirurgicală a femelelor din grupul de câini fără stăpân, precum şi operaţia de deparazitare şi de vaccinare a tutror câinilor din padocuri.

Deşi la început doar câţiva iubitori de animale din complexul rezidenţial au întreţinut din fondurile proprii animalele adăpostite, în curând ei au fost nevoiţi să ceară tuturor locatarilor să contribuie financiar, având în vedere că hrana animalelor, întreţinerea şi extinderea adăpostului şi a condiţiilor sale, ca şi serviciile medicale veterinare, făcea ca suma necesară să crească zi de zi. Iniţiatorii proiectului au propus şi au reuşit să îi convingă pe membrii Asociaţiei de proprietari din Cosmopolis ca fiecare unitate de locuinţă (apartament) să plătească o taxă de 5 lei pe lună pentru întreţinerea, hrana şi serviciile medicale veterinare destinate câinilor adăpostiţi în padocuri.

În prezent, iniţiatorii proiectului fac toate eforturile pentru plasarea în adopţie a câinilor sterilizaţi şi cazaţi în padocuri, şi intenţionează să modernizeze adăpostul în contextul apropierii iernii. Astfel, locatarii implicaţi în proiect aşteaptă vizita unui ONG care să faciliteze adopţia de câini în Germania.  De asemenea, persoanele din orice judeţ care sunt interesate să adopte câini din acest adăpost sunt invitate să îi contacteze pe administratorii proiectului, aceştia putând asigura, în funcţie de fiecare caz, transportul animalului la familia de adopţie. Persoanele interesate să adopte câini din acest adăpost sunt invitate să acceseze site-ul de ambulanţă veterinară www.actionvet.ro, unde sunt disponibile fotografii cu toţi puii daţi pentru adopţie, sau să îl contacteze pe Cosmin Gradinaru la 0723 375 325, sau pe medicul veterinar doctor Silvia Joiţa de la ambulanţa veterinară ActionVet, telefon 0722 609 634.

O soluţie naţională pentru câinii fără stăpân?

Deşi de mulţi ani există mai multe soluţii propuse pentru rezolvarea situaţiei câinilor fără stăpân din România, varianta găsită de rezidenţii acestui cartier (cazare obligatorie în adăpost – sterilizare şi îngrijire medicală – adopţie) pare să fie cea mai bună soluţie posibilă în actualul cadru legal. În plus, această variantă îi implică activ pe locuitorii zonei, creşte solidaritatea societăţii, scade foarte mult costurile din bani publici, îndepărtează efectiv animalele nedorite de pe străzi, garantează siguranţa medical-veterinară a animalelor, creşte securitatea publică a rezidenţilor, precum şi starea lor de sănătate etc.

Desigur, dacă această soluţie de administrare a câinilor fără stăpân este foarte la îndemână locatarilor complexelor rezidenţiale de la marginea oraşelor, totuşi construirea de astfel de adăposturi în cartierele marilor oraşe, cum ar fi Bucureştiul, ridică probleme complexe, dintre care cea mai spinoasă este lipsa spaţiilor disponibile: nu sunt destule spaţii verzi sau locuri de parcare între blocuri, de unde să mai fie şi spaţii destinate padocurilor pentru câini? Cu toate acestea, câinii fără stăpân există oricum în jurul blocurilor, în toate aceste zone, deci stabilirea unor spaţii închise pentru plasarea lor nu poate fi evitată. De asemenea, chiar dacă nu pot fi plasaţi în cartierele marilor oraşe, aceste spaţii pot fi identificate în zonele limitrofe, iar primăriile pot contribui cu adevărat la rezolvarea problemei câinilor măcar prin asigurarea unor spaţii extravilane unde iniţiativele societăţii de rezolvare a problemei câinilor maidanezi să poată găsi o găzduire adecvată.

Prin soluţia „cazare forţată în adăpost – sterilizare şi îngrijire medicală – adopție”, locatarii din cartierul Cosmopolis au demonstrat că un pic de iniţiativă, o implicare activă a comunităţii şi o contribuţie financiară modică pot rezolva situaţia câinilor fără stăpân chiar şi în contextul lipsei de implicare eficientă a autorităţilor.

Credit foto: Inițiatorii proiectului

Citiți și:

VIDEO. Rezistență spectaculoasă: Un câine a supraviețuit 5 zile pe gheață


Tags:162 de comentarii

 1. O solutie foarte buna, in fond nu suntem criminali sau barbari sa-i omoram, si la nivel de oras se poate face asa ceva, numai sa existe buna vointa. Plus ca oamenii le-ar putea aduce resturile de mancare, s-ar gasi si voluntari ( iubitori de animale) care sa aiba grija de ei.

  • Am o soluţie mai bună. Ar trebui să dăm 100 lei fiecărui ţăran care adoptă un căţel.
   În felul ăsta nu cheltuim la nesfârşit pe întreţinerea câinilor şi ajutăm mediul rural.

   • Am fost in vizita la tara la cineva. Toti cateii erau in lanturi groase si foarte grele (habar nu am cu nu le rupeau gatul), lihniti de foame si de sete, plini de pureci si capusi.
    Nu aveau custi, doar un fier batut in pamant,de care era legat lantul. Am vazut un caine, cum statea in soare la 40 grade Celsius, la 3 m de un lac, dar lantul era prea scurt si nu ajungea la apa, iar castronul lui era uscat demult.
    Nu as da un animal la tara…

    • decat sa ramana pe strazi, sa moara de foame sau loviti de masini si sa reprezinte un pericol pentru copii ar fi mai bine sa fie dusi la tara, macar acolo au mancare asigurata si protejeaza proprietatile taranilor

     • O duc mai bine pe strazi decat la tara. Din pacate, extrem de putini tarani sunt si OAMENI, care sa priveasca animalele ca fiinte cu inteligenta si sensibilitate. In plus, sunt EXTREM DE EGOISTI; au un minim de grija numai daca animalul le da carne, lapte, lana, oua. DIN PACATE ASTIA SUNT TARANII ROMANI!
      NU, catergoric nu la tara! Mergeti la tara si vizitati curti.e cu caini! Are dreptate Maria de la postarea din 31 ianuarie 2011, ora 20:30.

    • Nu inteleg de unde invata lumea asta ca la tara animalele o duc mai bine!??!!De unde au mancarea asigurata cainii???Ati vazut in ce hal sunt batuti la tara de catre “stapani”???Batuti cu lopata, sau bagat furcoiul in ei????Intai sa mergeti sa vedeti prostimea de la tara si dupa aia sa vorbiti!!!

     • da dar la tara nu ai sa vezi caini liberi pe ..ulita..[ strada ] deci au metode mai bune ca ale orasenilor ,lantul si gardul gospodariei care daca o paraseste sar putea sa nu mai revina

  • Excelent sar putea creste alaturi si porci, pasari,oi si avem hrana prospata
   nu congelate de la market…si putem incet incet sa mincam si ciini…care este problema daca le dam hrana corespunzatoare…am vazut la tv ca in Coreea se vinde supica de ciine chiar pe strada…si frigarui….Asta cred ca este solutia le facem injectie ,deparazitare,hrana corespunzatoare …si-i mincam cred ca sunt gustosii…..iar din blana facem cojoace,manusi,caciuli…pentru oameni strazi
   si batrini nevoiasi….stiu ca uni de pasti prefera in locul mielului …sa manince
   ciini….fac ciorbica,gratar si stufat….cica este foarte gustos….Extraordinara afacere ar fi un Burger Dog…deci solutii sunt ….

   • Un studiu american arata ca persoanele cu tendinte violente catre animale au sanse mai mari sa fie deranjati in perioada adulta. Din doua motive cred ca afirmatia de mai sus nu te va interesa: 1) esti roman si 2) esti deja intr-un staiu avansat. Daca raspunsul tau a fost o gluma e inca un semn ca pe primul loc lista ta nu e dezvoltarea inteligentei! eii..nu toate gimnastele sunt Nadia Comaneci, si nici toti romanii inteligenti!

 2. Adevarul este ca ar trebui sa ne responsabilizam si noi putin, nu este de ajuns sa asteptam sa ne rezolve altii problema cainilor comunitari. Ideea este extraordinara si in multe localitati se practica. Problema este ca multi semeni de ai nostri nu inteleg si reclama prezenta cainilor chiar si inchisi in padocuri. Nu vor sa ii vada deloc in cartier.:(

 3. O metoda mult mai eficienta ar fi sa exportam maidanezii cu TIR-urile acolo
  unde se incaseaza de 20 de ani profitul gras al firmelor care produc graunte
  pentru caini (si din acest motiv sponsorizeaza javrele umane de la Vier Pfoten care se fac ca gestioneaza controlul inmultirii animalelor pe banii nostri )
  si anume la Viena !

  • Esti atat de proasta ca nu merita sa te luminez- vezi ca Vier-Pfoten, nu primeste bani de la statul roman, una, in al doilea rand ei se ocupa si de ursi, lei si alte animale carora le gaseste lor in rezervatiile lumii- cu cainii din Romania, au sterilizat mii de caini pe banii europenilor, ca noi suntem calici , fuduli si inapoiati.
   Stii care e problme, ca oameni ca tine, voteaza!

 4. Dovada ca daca ne batem capul cu totii putem rezolva ceva. Fara sa mai stam la mila primariilor si celorlalte *ahem* institutii…

 5. E CEVA DE GROAZA! ESTE TOT CE NE LIPSEA. “MICUL PARIS” IMPANZIT DE PADOCURI. D-L ZIARIST SA-SI FACA PADOC, LA EL IN CASA, IAR PRIMARII, SA FACA REFERENDUM IN ACEASTA PROBLEMA. SE VA VEDEA EXACT CE VOR MAJORITATEA CETATENILOR.

  • Aaaaa….care mic paris? Asta plin de jeg, de zapada neagra, de gropi si in general de nepasarea cu care aruncam gunoaie pe jos, inclusiv de la fereastra bucatariei? De nesimtirea locuitorilor nu mai amintesc aici.
   Nu mai e mic paris de niste zeci de ani, deci va propun sa va mai uitati o data, mai atent un pic, in jur.
   A…si majoritatea cetatenilor VREA (ea, majoritatea, in calitate de subiect in propozitie) rezolvarea situatiei intr-un mod uman. S-au facut deja sondaje pe tema asta, deci nu prea sunteti la curent.

  • Majoritatea cretinilor, vrei sa zici. Coborati din copacii in care traiti, uitati-va dincolo de burdihan si progenitura si vedeti ca mai sunt si alte preocupari pe lume.

 6. Felicitari Adevar-ului pentru profesionalism si orizonturi deschise. Si eu am folosit metoda descrisa de dumneavoastra si a dat rezultate. In zona in care locuiesc au fost zeci de caini din care au mai ramas doar 4. Multumim ca fata de ceilalti colegi ai dumneavoastra din media, v-ati pastrat umanitatea si integritatea..

 7. Felicitari ! Foarte buna idee sa dea 5 lei, poate chiar 10 lei nu ar fi prea mult. Asa trebuie sa se comporte niste cetateni care vor sa fie considerati europeni. Inca o data, sa le dea Dumnezeu sanatate, acestor oameni si bineinteles si animalelor.

  • Bai Vera tu nu gindesti de loc, esti drogata, pentru ce sa dau eu 10 lei, eu te-am pus sa dai bani pentru mine?, findca am copii in facultate si am o pensie de nimic, spunemi te-ai gindit vreo data la femeia aceia saraca care a murit sfisiata de ciini?. Asta cred iti face placere tie si nimic mai mult.

   • DA AI PERFECTA DREPTATE DAR DACA STAM LA MANA PROMARILOR NU SCAPAM DE MAIDANEZI NICI IN 100 DE ANI, PROPUN SA DEA BANI IN PRIMUL RAND MARII IUBITORI DE MAIDANEZI, MONICA DAVIDESCU, IRINA LOGHIN SI ALTE MARI IUBITOARE CA AU DE UNDE DA BANI SI APOI VOM DA SI NOI SA SCAPAM ODATA DE RAHATII DE PE STRAZI, DE LATRATURI NOAPTEA SI DE HAITELE CARE ATACA, IAR ORGANIZATIILE CUTU – CUTU SI ALTELE SA DESPAGUBEASCA CU MILIOANE DE EURO FAMILIA FEMEII MOARTE DIN CAUZA LOR!

    • Melania Sbarnaure on

     TU PERSONAL A I FACUT CEVA CA ACESTI CIINI SA NU SE MAI INMULTEASCA? CU FEMEIA MOARTA MAI ESTE DE DISCUTAT , TV. MANIPULEAZA LUMEA VAI DE TINE DACA ATIT AI INTELES!!!

  • De ce sa dam bani…sa-i tipareasca bnr….ce este asa complicat …sa dam bani pentru ciini…dar mie cine imi da bani pentru cresterea ciinelui din curte cheltui 150 ron/luna….iar alti propun sa-i deporteze la tara….de ce ca sa facem haite acolo …acolo nu exista propietari de pamint …daca nu sunt ciini fara stapin de ce
   doriti colonizarea …cine va da dreptul …in multe sate si comune nu umbla ciini pe strazi si nu se inmultesc din singurul motiv ca nu-i hraneste nimeni….trebuie vinati si facuta hrana pentru ciini …iar femelele castrate….de ce omoriti gainile…vacile…porci…pentru ca aveti interes….un ciine inchis in padou ….este ca un om la inchisoare…dar copii si oameni care traiesc in canale si pe strazi nu va preocupa….Vanghelie a avut bani sa se plimbe in SUA…dar bani pentru a rezolva problema ciinilor nu are…chestia cu competenta la primaria capitalei nu tine….dupa cese topeste zapada vezi numai rahati de ciine pe strada si in parc….

 8. Cel mai bine s-ar face padocuri pentru cei ca HOHENZOLLERN pentru ca animalele din ,,Micul Paris” ar fi mult mai fericite fara ei.De aurolaci si hoti nu se deranjaza nimeni sa comenteze ,fac parte din ,,peisaj” …cati oameni mor din vina autoritatilor nu spune nimeni nimic!!! De ce oare???Va este frica ???Puscariasii traiesc domneste in inchisori pe banii nostrii ,de ce nu se da pedeapsa cu moartea pentru crimele de o rara cruzime??? Nu mai suntem oameni cu suflet sa discernem de e bine si ce e rau…aruncam vina pe bietele animale iar autoritatile se imbogatesc pe seama lor…nu mai vedem si gesturile animalelor care ne mai dau lectii din cand in cand ,salvand cite un om sau ajutandu-i pe cei cu probleme de sanatate. TREZITI-VA, OAMENI CARE MAI SUNTETI !!!!!

 9. E un pas intr-o directie buna. Copii nu invata mai nimic la scoala, daramite cum e sa ai grija de un animal… si cu atat mai mult atunci cand parintii lui nu se gandesc decat la exterminare.

  Cum ar fi sa te gandesti ca problema cainilor este provocata de oameni iresponsabili. Cum ar fi sa te uiti la vecinul de peste gard care are in curte o catelusa, pe care o lase sa se plimbe libera pe strada, si care la un moment dat fata si ea 5-7-12 pui de care vecinul se debaraseaza cand fac o luna si jumatate… Nu ii abandoneaza chiar mici, fara ochi, pt ca omul are suflet… Nu vrea sa se gandeasca ca vor muri fara laptele matern… Si se gandeste ca in acest oras sau altul sunt destui care sa le arunce o bucata de paine, asa ca ii aranjeaza frumos intr-o cutie de carton si ii plaseaza strategic intr-un parc, langa o biserica, un magazin sau o piata… Si.. nimic.. restul il cunoasteti..
  Bineinteles ca povestea se repeta peste 6 luni. Catelusa intra iar in calduri, omul duce iar puii.. Vede ca ceilalti au disparut intre timp, asa ca mintea lui cu turturi albastri zice… Uite ca sunt oameni iubitori de animale…

  Ce impiedica si pe cine impiedica sa faca recensamant cainilor din curti si din apartamente? De ce oare inca romanii cred ca e bine ca o catelusa sa fete macar o data in viata ei? De ce oare nu obligam romanii sa isi sterilizeze animalele din batatura fara valoare chinologica (sa nu imi spuneti ca nu se castiga bani la negru si din vanzarea puilor de “rasa”)?

  Cum vad eu lucrurile… Au cam ajuns la capatul sterilizarilor, cel putin in Bucuresti si vor sa castige bani inca o data de pe urma cainilor… Acum ii omoram.. si nu oricum.. cum stim noi .. cu afaceri cu Protan, cu bata si cu inregistrari duble.. Dar ii omoram.. asa ca va gadilam orgoliul pe care am reusit inca o data sa vi-l starnim.. Ce usor sunteti de manipulat…

 10. Trebuie lucrat simultan in toata tara pentru aplicarea legii cainilor vagabonzi.
  Daca nu da Guvernul START pentru inceperea actiunii nu se rezolva mare lucru pentru ca are loc miscarea cainilor si se completeaza la loc.
  La Faurei in 2009 degeaba i-au strans ca au aparut altii adusi de aiurea cu camioanele.

 11. Munteanu Silvia on

  Solutie foarte buna, pe care o exersez si eu, la care am apelat pentru ca era singura solutie. Apreciez mult simtul civic nu numai al initiatorilor ci si al contributorilor pe care ii felicit, eu nu am reusit sa ma conving decAT PE MINE INSUMI pt. contributie.
  O solutie legala si normala, adoptata de oameni normali. BRAVO complexul COSMOPOLIS, sunteti oameni civilizati!

 12. felicitari, baieti !!!!..chiar aveam nevoie de o astfel de stire, acum in plina campanie “antimaidanezi”…mai exista si oameni curajosi in lumea asta !?…

  • Cand te uiti in ochii umezi ai unui catzel, care nu vrea decat sa-ti daruiasca dragoste, catzei care au aratat de atatea si atatea ori devotament neconditionat, dar au ajuns sa fie rai tot din vina oamenilor, aruncati in strada, in frig, in arsita, bolnavi, haituiti, va mai mirati ca musca, ca se apara ??? Sunt si ei ai lui Dumnezeu, si daca singura solutie este eutanasierea (si daca se poate, una brutala, cu durere su ura, nu ?) este perfect !!! Ne dovedim “umanitatea” si superioritatea noastra ca rasa ! O societate civilizata se vede si din felul cum trateaza problema animalelor, dar si a felului in care gestioneaza mediul, copacii, gunoaiele…. Uitati-va in jur si uitati-va cum ganditi, scrieti si vorbiti, dragi romani ! Avem ce meritam ! AFERIM !

   • dar o vaca, un porc,miel, pui nu au ochi umezi….de ce esti de acord cu omorirea lor…si prepararea lor ….pentru ca ai interes sa supravietuiesti…te-ai intrebat ce simte o oaie cind mielul ei este rapit si facut friptura…Ne aliniem si noi cu tarile unde se plimba liber vaca si maimuta pe strada…

 13. Este o solutie foarte buna. ar trebui ca primariile sa nu mai elibereze autorizatii de constructie pentru cladirile fara padocuri. De asemenea in viitoarea parcare subterana de la uNiversitate poate fi amenajat un padoc, ca si in actuala parcare de la Intercontinental. Scolile si gradinitele trebuie sa aiba padocuri unde copiii pot sa admire si sa hraneasca cainii comunitari. La fel si institutiile publice, in special Patriarhia Romana trebuie sa construiasca padocuri langa sediile lor.
  Cu putina intelegere asa-zisa problema a cainilor comunitari poate fi usor rezolvata.

 14. Alta taxa pe prostie si vad ca multi filfizoni sclifositi (filfizoane mai ales) au sarit sa o aplaude. Eu sant de acord cu suma de 5 lei de caine dat hingherului care sa-l curete definitiv.

 15. Daca solutia asta era asa de eficienta pe cat spuneti atunci sa fiti siguri ca celelalte state europene ar fi adoptat-o; insa prin Europa si SUA daca maidanezul nu e adoptat in 2-3 saptamani e eutanasiat.

  Asa zisa solutie din articol este o minciuna; in toate sectoarele Bucurestiului unde locuieste lume obisnuita exista maidanezi care deranjeaza lumea.

  Imi pare rau dar eu nu dau 5 lei pentru intretinerea unor maidanezi. Dau 5 lei pentru epurarea ecosistemului din delta dunarii, dau 5 lei pentru ocrotirea animalelor cu adevarat importante din Romania, dau 5 lei pentru orice altceva mai putin pentru niste caini inutili.

  Sunt un om civilizat prin faptul ca refuz sa-i zoolatrizez pe maidanezi.

  Mie nu-mi pasa de maidanezi si nici nu vad de ce ar trebui sa-mi pese. Au facut ei ceva pentru mine sau pentru societate? Nu! Din contra, se comporta la fel ca sobolanii, si daca nimeni nu se plange ca omoram pe sobolani, de ce s-ar plange ca-i omoram pe caini?

  Solutia cea mai buna; fie amatorii de maidanezi ii adopta si-i intretin PE BANII LOR (nimeni nu e obligat sa-i iubeasca pe maidanezi si sa dea bani pentru ei) fie ii eutanasiam.

  Una din doua.

  • @Vorbiti aiurea
   NU, NU ESTI CIVILIZAT, ci numai un specimen pe doua picioare EXTREM DE EGOIST.
   Daca fiecare maidanez ar lasa din coada niste euro. ai fi primul care i-ar proteja. Deh! curul tau pretios, si bolovanul pe care-i ai in loc de inima1
   In plus, in legatura cu eutanasierea, du-te in Freanta si vorbeste despre ea: risti sa fii LINSAT!
   Nici in SUA nu se mai practica, decat in unele puncte ale statului.
   Dar, ar merita sa compari un adapost din SUA si modul cum e tratat si traieste un caine pana la eutanasiere cu lagarele de exteminare de la noi (numite pompos “adaposturi”); si ar merita sa vezi ce este si cum se face o eutanasiere acolo, si ce este aici.
   NU MAI FACETI COMPARATII, CA SUNTETTI RIDICOLI!
   IN EUROPA NU SE OMOARA CAINI! NUMAI IN ROMANIA – “TARA” (?!) BARBARA.
   Mai documentati-va si nu mai luati exemplele de USCATURI, care in lumea civilizata sunt ceea ce se spune: “uscaturi”.
   In Romania, acestea sunt …starea de…normalitate.
   Nou, cei care avem o ATITUDINE CIVILIZATA FATA DE ANIMALE, NU LE VREM NICI OMORATE, NICI CHINUITE! PUNCT!

  • costă mai mult de 5 lei eutanasierea. Dvs. aţi fi capabil/ă să efectuaţi o asemenea procedură? Metoda descrisă mai sus reduce numărul maidanezillor!

 16. Daca am fi pus umarul, noi toti, si nu este greu, nu am fi ajuns aici. Guvernul nu a rezolvat nimic nici pentru copii/batrani abandonati,nici pentru ceilalti cetateni, si nici nu va rezolva, pentru ca toti banii dati de straini pentru asa ceva se FURA. A reusit un singur lucru, sa invrajbeasca oamenii unii impotriva celorlalti. Prostimea, cand este si multa, este usor de manevrat, ca si-asa nu gandesc! Ce referendum sa facem, cu cine? Majoritatea nici nu stiu cum ii cheama, sau ce vor de fapt! Pentru o paine, dar nu de foame, din cretinism, in aburii alcoolului, voteaza, nici ei nu stiu ce. De aceea am ajuns aici, suntem de rasul lumii. Am ajuns, ca din ura, lipsa de educatie, sa alegem variantele care ne satisfac doar setea de razbunare, dar pe cine? Vrem sa vedem cum niste fiinte fara aparare, sufera, schingiuiti, macelariti. De ce nu ne razbunam pe cei care intradevar ne fac rau? Pentru ca suntem lasi, ne este frica de consecinte, dar aceste animale nu pot riposta si nici nu Unde este omul si unde animalul??? Credeti ca noua ne place sa ascultam manelel, urletele, sa inghitim mizeria celorlalti? Cei cu gura mare, nu au dat si nu vor da nici cinci bani la orfelinate, case de batrani, nu vor ajuta pe nimeni. Pretind de la altii si stiu sa fie nesimtiti, fata de noi toti. De ce sa nu exportam tigani, violatori, smecheri, criminali, talhari? Am avea o viata mult mai frumoasa, va garantez! Nu ura rezolva problemele ci bunul simt! Cine nu are este foarte greu sa inteleaga ce este civilizatia, cum se procedeaza civilizat.Sa faci ceva pentru societate tine de fiecare, cu totii traim aici, daca nu ajuti prin munca, care pe unii ii doare, ajuta cu altceva. Cei care fac munca voluntara, in orice domeniu vreti, fac un mare sacrificiu, SI PENTRU TINE!

  • Otilia, bine scris. Pacat ca nu multi sint in stare sa inteleaga aceste lucruri.
   Ce de ani de zile se practica in vestul lumii a dat roade si in Romania: Mind Control.

   @Gheorghe: imi iau liberatatea de a-ti anula denumirea de OM. Basta.

  • ai idee cam cum decurge acest proces de eutanasiere a cainilor in Romania? poate daca lucrurile s-ar intampla cum trebuie ar fi o solutie 🙁

  • NU UCIDEREA ESTE SOLUTIA! DIN NICI UN PUNCT DE VEDERE!
   NUMAI DACA ESTI RETARDAT MINTAL NU VEZI CA UCIDEREA (numita pompos …”eutanasiere”. pentru fraieri) SE PRACTICA DIN 2001.
   S-a rezolvat situatia? Cine a avut de castigat?
   GUVERNANTII, care, daca ar ucide acum cainii ar mai castiga 300 de milioane (!!!) de euro!
   IAR fraierii ii sustin; ca si cum eu l-as sustine si incuraja pe hotul care tocmai este cu mana in buzunarul meu! Mare lucru sa GANDESTI!
   SOLUTIA ESTE OPRIREA IMNULTIRII!
   Apoi, educarea si autoeducarea poptlatiei – care a invatat de la parinti, bunici si preoti (care nu au nici o legatura cu ce trebuie sa fie un preot0 ca animalele nu au suflet, ca poti sa te porti brutal cu ele, ca acesti caini “nu dau oua”…si alte tampenii ROMANESTI, de care TREBUIE SA NE DEBARASAM.
   Altfel, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, vom plati.
   Nu e o intamplare (este studiu stiintific), ca CINE NU ARE MILA DE ANIMALE, NU ARE NICI DE OAMENI.
   MAI TREBUIE DEMONSTRAT?!
   Priviti la ….seftl statului.
   A dat unda verde uciderii cainilor in 2001? Acum a dat inda verde uciderii oamenilor! Desigur, metodele sunt altele, ceva mai rafinate!
   TREZITI-VA!
   Fiti umani; cainii nu au aparut pe strazi din vina lor, ci din vina noastra, A SOCIETATII OMENESTI! Nu au aparut peste noapte si nu vor disparea peste noapte!
   Daca i-am suportat 11 ani inmultindu-se, hai sa-i mai suportam 4 ani, rarindu-se! PRIN OPRIREA IMNULTIRII. Prin STERILIZARE si RETURNARE!
   Deja cainii de pe strazile oraselor sunt, in mare parte sterilizati; cei care apar, SUNT DE LA CURTI (DIN ORASE, DIN SATELE DIN JUR). Ale rudelor, bunicilor, matusilor, unchilor…etc. tocmai ale celor care urla sa ucidem cainii!
   Educati-va rubedeniile de la tara sa-si sterilizeze cainii! Nu sa arunce puii fatati prin piete, parcuri, statii de autobus…etc. de la orase!
   NICIODATA NU VOR FI STRAZI FARA CAINI, IN ACEST MOD!
   Guvernantii NU AU INTERTES SA NU MAI FIE CAINI; EI TREBUIOE SA AIBA CE OMORA, CA SA SPELE NISTE (MULTI) BANI!

 17. Trebuie data legea eutanasierii in 24 de ore a ciinelui nerevendicat . Primaria sa aiba veterinarul de la controlul animalelor pregatit pentru minim 250 eutanasieri pe zi . Serviciul de ecarisaj va fi externalizat prin acordarea unui bonus de 3 lei per ciine viu sau mort predat la centru de primire . Trebuie sa existe un contract pentru predare la o firma specializata a deseurilor .
  Proprietarul de ciine va trebui sa plateasca impozit pe ciine (minim 500lei/an) , sa aiba ciinele sterlizat , vaccinat , legat . Nerespectarea amenda minim 500lei . Astfel se vor crea fonduri pentru eutanasie si eliminarea deseurilor veterinare .
  Eficienta este cuvintul de ordine .

 18. Vorbiti aiurea on

  PS

  Acest asa zis adapost nu-i costa nimic pe cei care l-au amenajat iar faptul ca maidanezii se afla in acel adapost este dovada clara ca asa zisii iubitori de animale nu fac nimic sa le gaseasca vreun stapan in tara sau in strainatate.

  Majoritatea celor care sar in apararea maidanezilor nu ii adopta sau daca o fac fie le dau drumul pe strada fie ii dau la altcineva sa-i creasca (poftim iubire).

  Amatorii de maidanezi sa scoata EI bani pentru intretinerea maidanezilor, sa scoata EI bani pentru sterilizarea si deparazitarea lor, sa scoate EI bani pentru tot ce trebuie fiindca eu nu am nici o obligatie fata de maidanezi.

  Vine cumva cineva sa stranga sobolanii din subsol sa-i puna pe toti intr-o crescatorie? Nu, ii omoara si punct. De ce ar trebui sa-i tratam pe maidanezi mai diferit decat pe sobolanii din subsol?

  Cand trebuie sa scoata bani seriosi din buzunare pentru maidanezi, toti acesti amatori de caini incep sa dea vina pe autoritati ca ele nu fac ce trebuie–de parca l-am votat pe Basescu sa aibe grija de caini.

  O intrebare pentru amatorii de maidanezi; Voi cati caini ati adoptat? Inca ii mai aveti? Ii tineti la voi in casa sau ii lasati sa fuga pe strada si sa manance din gunoi, asa cum fac mai toti dintre voi?

 19. Vorbiti aiurea on

  Si nu mai dati vina pe autoritati.

  Vina este a amatorilor de maidanezi care refuza sa ii stranga de pe strazi.

  Stiti, este simplu sa-i iubesti pe maidanezi cat timp nu te costa nimic si cat timp ii lasi in strada.

  De ce cu cat avem mai multi amatori de maidanezi, avem si mai multi caini vagabonzi? De ce?

  De ce acesti amatori de maidanezi vor ca statul sa le intretina cainii cand EI au obligatia morala sa-i intretina fara interventia statului?

  Nu trebuie ca BOC sa vina sa faca ceva cand tu poti foarte usor sa-i iei de pe strada la tine in curte si punct.

  Dar cum am spus; cand te costa, cand trebuie sa scoti bani din buzunar pentru ei (din buzunarul tau, nu al statului) gata! Iubirea asta incepe sa dispara.

  De ce nimeni nu se plange de sobolanii care sunt ucisi in timpul deratizarii? Pentru ca nimeni nu e obsedat de muride, doar de canine. Deci aici nu e vorba de caini, e vorba doar de obsesia imbecila a catorva ONGisti care din prostie se ataseaza prea mult de niste caini.

  Imi pare rau; este mai convenbail PENTRU OAMENI ca maidanezii sa fie eutanasiati.

  Si pe mine ma intereseaza cum e mai bine pentru oameni, si nu pentru maidanezi, ca maidanezii nu sunt pauni, nu sunt caprioare, nu sunt ursi polari, nu sunt elefanti. Sunt doar niste caini inutili, la fel ca si sustinatorii lor.

  Deci raspundeti la intrebare; Voi cati caini ati adoptat? Inca ii mai aveti? Ii tineti la voi in casa sau ii lasati sa fuga pe strada si sa manance din gunoi, asa cum fac mai toti dintre voi?

  • Eu am adoptat 8 caini pe care ii tin la mine acasa. De asemenea am sterilizat si deparazitat pe banii mei 22 de pisici si 19 caini pe care i-am reintrodus in habitatul lor natural.
   Daca fiecare bucurestean ar adopta macar un caine comunitar nu ar mai fi o problema. ADOPTIA e singura solutie.
   Vina incidentelor de felul celui de la APD apartine oamenilor, nu cainilor.

   • Vorbiti aiurea on

    Tu esti mincinoasa aia de pe EVZ.

    Te-am rugat sa ne oferi poze cu maidanezii respectivi si sa ne explici pe banii cui intretii tu cainii respectivi. Nu ai facut-o.

    Te rog sa ne postezi aici linkuri cu pozele cainilor respectivi, cu acte scanate din care sa reiasa ca tu din banii tai i-ai eutanasiat si nu din banii alocati de stat asociatiei tale, Patru Labute.

    Tu cel mai probabil ai facut totul PE BANII STATULUI.

    8 maidanezi = cel putin 800 de lei lunar. De unde obtii tu 800 de lei lunar?

    Prin ” i-am dat inapoi in habitatul lor natural” inseamna ca nu i-ai adoptat ci le-ai dat drumul inapoi pe strazi (corecteaza-ma daca gresesc), ceea ce contrazice mesajul tau de pe EVZ unde spuneai ca de fapt ai dat cainii respectivi altor persoane. Te contrazici, deci inseamna ca minti.

    Te rog; posteaza aici linkuri cu pozele celor 8 caini pe care cica ii ai, vrem sa vedem locul unde ii tii, vrem sa vedem si conditiile in care ii tii.

    Nu de alta dar unii dintre noi ar putea crede ca esti o mincinoasa.

    Imi pare rau ca bucurestenii nu adopta caini; nu toti bucurestenii au ONGuri cum ai tu sa primeasca bani pe gratis de la stat.

   • Vorbiti aiurea on

    Si sa nu minti cum ca nu primesti bani de la stat; tu ai tastat cu labutele tale pe forumul EVZ ca detii asociatia Patru Labute.

    Prin urmare, primesti bani de la stat, ca mai toate ONGurile gen Cutu-Cutu.

   • habitatul lor natural ? cred ca visez ! creatura nefericita si sociopata. habitatul natural e curtea mea, printre altele, usile, scarile si ferestrele mele, unde stropesc cu urina ca sa-si marcheze teritoriul, peticul de iarba pe care il ingrijesc cu efort, pentru copii mei care nu se mai joaca acolo fiindca e vesnic plin de rahati, ghivecele in care plantez flori pe care le gasesc smulse si imprastiate de cate un animalus din asta care are dreptul la viata “in habitatul lui natural”, trotuarul din fata casei si soclul gardului pline de cacati de caine.
    suntem civilizati daca ii lasam pe strazi, intr-adevar, civilizati intr-o acceptiune bolnava, iresponsabila si lipsita de respect fata de semeni.

  • da din banii cui crezi tu ca animalistii hranesc maidanezii zilnic si ii duc la sterilizat, si in caz de urgente cand au fost calcati de masina si sunt cu picioarele si spatele rupte si pline de sange la cabinet? din banii lor proprii! si sa-i stranga pe toti? unde? unde? exista adaposturi cumva? asa cum exista in fiecare alta tara? unde sa-i stranga? tu privesti problema de la foarte mare distanta, reiese clar ca practic tu habar n-ai cu ce se mananca treaba in realitate! voluntarii si ONG-urile duc cainii la sterilizat, si ONG_urile nu galgaie de bani, nu stiu ce ai fumat de ai fanteziile astea complet rupte de realitate! dar ar fi cazul sa te lasi, ca tu esti cel care vorbeste aiurea!

 20. Iata si oameni care gandesc occidental si vin cu propuneri umane…Cei care promoveaza eutanasia habar nu au ca in occident exista asa numitele no kill shelters…Plus ca, a opta pentru cea mai barbara solutie nu mi se pare nici inteligent, nici constructiv. Vorbim insa de aceiasi oameni care injura la volan, iti dau in cap daca ii enervezi si daca le ceri sa dea manelele mai incet. OCCIDENT INSEAMNA A GANDI OCCIDENTAL. NU MAIDANEZII VA IMPIEDICA CI MENTALITATEA. Si, o intrebare : de ce cred adeptii eutanasiei ca occidentalii se opun solutiei naziste a exterminarii cainilor din Romania…Poate ne mai facem insa din nou de ras in Occident, ca in epoca masacrului Basescu 🙂

  • Vorbiti aiurea on

   Lea, bati campii!!!!

   Ce treaba are condusul la volan cu ce vorbim aici?

   Vorbesti de Occident? Ei bine in Germania (si in restul Occidentului) daca nu iti adopti javra in 2 saptamani LA REVEDERE! Ti-o eutanaziasa.

   Daca vrei sa te civilizezi, trateaza-ti obsesia asta imbecila pe care o ai cu maidanezii.

   De ce nu te plangi cand sobolanii sunt omorati in timpul deratizarii? Ei nu sunt animale? Daca nu te plangi de soarta sobolanilor, de ce te-ai plange de cea a maidanezilor?

   • deci ca sa iti dovedesc clar ca TU MINTI CU NERUSINARE : eu locuiesc de 15 ani in Germania, si de 4 ani sunt voluntar la adapostul din Nürnberg. Si te anunt ca intreg teritoriul Germaniei este zona no-kill pentru toate animalele din adapost, inclusiv hamsteri si iepuri si pasarele pe langa pisici si caini!

 21. Anumite comentarii sunt dovada vie a lipsei de civilizatie de care sufera o mare parte a semenilor nostri. Din pacate asta ne face atat de diferiti de tarile avansate ale Europei.
  Din pacate, asa cum am invatat pana acum : “Don’t argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experience!”
  Asa ca, pentru cei care inteleg, toate cele bune….pentru restul, sa isi pastreze mintea odihnita!
  Sa nu uit…am adoptat de pe strada 9 caini si ii tin la mine in curte…asa ca nu accept nici un comentariu rautacios…!!!!!

  • Vorbiti aiurea on

   You’re a liar! Your level doesn’t even surpass the one of the doormat.

   Zici ca ai 9 javre in curte? HAI NU MAI SPUNE!

   Hai, fa-ne poze si arata-ne si noua curtea respectiva; ca unii dintre noi ar crede ca de fapt tu ii lasi sa fuga pe strada sa manance din gunoi si sa doarma noaptea sub masini.

   Si explica-ne cum ii intretii tu pe aia 9 caini. De unde faci rost de 500-1000 de lei lunar pentru ei?

   Cel mai probabil esti vreo jigodie de ONGista care primeste bani de la stat.

   Te rog; posteaza linkuri cu poze cu cei 9 caini si cu curtea in care cica ii tii.

    • Vorbiti aiurea on

     Era de asteptat ca ai sa spui ORICE mai putin ceea ce trebuie.

     Astept cu mare dezinteres linkurile cu pozele cainilor respectivi pe care cica ii ai.

    • Asta cu “vorbiti aiurea” cred ca are dubla personalitate….cred ca zice pentr el…ca vad ca nu e in stare decat sa scrie aiurea…saracul…are ma si el o limita, e si el necajit :))…mai e mi sus Un Gheorghe :))…o filfizoana…romani fruntasi nu altceva….

     • Fruntasi, fruntasi…:)))))) Astept poze de la el cu dropiile salvate!! Ca asa, sa “vorbiti aiurea” suntem toti in stare. :))))

   • de ce ai tu atata ura pe ong-iste, care observ ca sunt mereu de sex feminin in mintea ta…ti-a rupt vreuna inima si acum le urasti pe toate?
    Ce reise din comentariile tale foarte abundente (daca nu-ti convine articolul ce mai pierzi timpul pe aici? esti dependent de cearta? ai nevoie de ea ca sa simti ca traiesti? ca altfel nu ar vorbi nimeni cu tine, nu te-ar baga nimeni in seama?) controleaza-ti frustrarile ca nu ne intereseaza tragedia vietii tale. du-te la un psiholog si lasa restul lumii sa traiasca fara galagia si improscarile tare penibile.

 22. Ba sa se contruiasca padocuri pentru cei carora nu le place in Bucuresti. Solutia e simpla: nu va place Bucurestiul, plecati inapoi la voi la tara!
  S-a umplut orasul de tarani cu fitze care nu se pot adapta vietii urbane si acum vor sa omoare animalele cum faceau la ei la tara. Nu va place, stati voi inchisi in padocuri sau plecati de unde ati venit! Simplu.

  • Vorbiti aiurea on

   Sa se construiasca PE BANII TAI si ai celor care sunt ca tine.

   Ca unii dintre noi nu sunt ONGisti ca tine sa primeasca bani cu carul ca sa-i arunce aiurea pe maidanezi.

   Vorbind de tarani; cunosc englezi, greci, nemti, americani, etc. care rad de noi ca nu ii eutanasiam pe maidanezi si ne reproseaza ca suntem tampiti daca am ajuns sa-i zoolatrizam atata.

   Sa inteleg ca toti englezii si ceilalti occidentali sunt tarani?

   • da tu crezi ca toti occidentalli sunt automat civilizati si educati si inteligenti? Te asigur ca nu este asa. Si este simplu de inteles de ce TU cunosti ASTFEL de occidentali: pt ca ceilalti, occidentalii adevarati -educati,civilizati,cu bun simt- nici nu te baga in seama! Iar pe greci nici nu trebuia sa ii mentionezi: nu sunt nici occidentali, si isi trateaza maidanezii mai rau ca romanii!

    si se tot fac referiri la gramezile de bani care le primesc ONG-istii. Care mai? Arata dovezi in loc de repetarea acestor acuzatii calomnioase!

  • Daca ai trage ultima linie (socoteala cu viata) in gura cainilor, atunci vei avea cateva minute de reculegere si sa-ti schimbi parerea. In cate orase din lume ai vazut sa te alerge cainii? orase civilizate ma refer, eu stau in Norvegia de fffff multi ani, nu am vazut nici un caine, pisica fara stapan. Gandeste-te cati copii nu au curent electric sa poata sa-si faca temele, cati copii ingheata, cati copii au abandonat scoala sa poata aduna fier vechi pt o paine, cati copii au abandonat scoala ca nu au haine, s-au nu poat ajunge la scoala. In curand va fi in Romania familia si cainele, iar analfabetii vor fi poate 30,40% din copiii tarii.

 23. Acum noi plecam la tara ca sa nu mai avem de-a face cu “taranii” de oras…Eu mi-am luat casa la tara si acolo am dus opt maidanezi si opt pisici si voi mai adaposti de ura oamenilor cate animale va trebui. Apropo, doi sunt handicapati pe viata pentru ca o fi dat peste ei unul dintre adeptii metodelor “sa ne luam batele si sa-i omoram sau sa ii calcam cu masina cand ne ies in cale”…Trist!

  • Vorbiti aiurea on

   Si pe banii cui ii intretii?

   Sau ii lasi sa fuga pe strazi sa manance din tomberoane?

   Inca ii mai ai? Sau i-ai dat altor oameni, ca este foarte usor sa-i iubesti cand ii lasi pe ALTII sa aibe grija de ei si tu nu scoti nici un ban.

   Te rog sa ne postezi aici poze cu cainii respectivi.

   In cat timp ai adoptat tu 8 caini? In 2-3 ani sau in 15 ani? Ca daca ai facut-o in 15 ani sa stii ca nu inseamna nimic; si io am donat in 24 de ani cam 25,000 de euro saracilor.

   Zi-ne te rog CAND ai adoptat cainii respectivi. Ca e f simplu sa iei un catelus de pe strada, sa-l tii vreo 2 ani pe mosie, si pe urma sa-l dai altuia si tot asa.

 24. Intretinerea in padocuri pe langa blocuri nu este o solutie.In continuare o sa fie o galagie de nedescris,o sa puta de o sa-ti vina sa emigrezi,si pentru asta sa si dai bani.
  In Franta,in Germania exista asa ceva?
  Suntem rusinea Europei cu atatia caini.
  Eutanasierea este singura solutie,mai ales ca acesti caini nu fac parte din fauna tarii.
  Prin asociatii de protectia animalelor inteleg acele asociatii care fac un efort de exemplu pentru a proteja o specie pe cale de disparitie,a repopula un rau cu lostrita,a readuce dropia acolo unde au macelarit-o oamenii si cainii.
  O localitate care are caini pe strada arata sinistru,dezolant.

  • Vorbiti aiurea on

   Exact!

   Sa faca ceva sa apere habitatul animalelor din delta, sau padurile in care vietuiesc zeci de animale fascinante; pe aia am sa dau io 5 lei. Nu am sa dau 5 lei ca sa ajunga in labele unor ONGisti care nu au muncit nici o zi in viata lor sa faca rost de bani sa-si intretina javrele.

   Am sa dau 5 lei pentru ocrotirea naturii, a mediului inconjurator si implicit a animalelor importante; nu am sa arunc banii pe maidanezi.

   Maidanezii nu sunt caprioare, nici ursi, nici lebede, nici nimic. Sunt doar niste animale inutile, la fel cum sunt si cei care le iau apararea.

   • Nu ti-a cerut nimeni tie personal 5 lei pentru maidanezi!
    Este alegerea locatarilor din zona sa dea 5 lei pe luna pentru intretinerea maidanezilor. Maidanezii au ajuns pe strada din cauza oamenilor. Nu cred ca s-a trezit nimeni sa arunce sobolani pe strada pentru ca nu mai aveau ce face cu ei. Vorbesti aiurea cu eutanasierea lor. hai sa eutanasiem si aurolacii! Aia nu te deranjeaza cu nimic?

 25. Buna idee, si ei sunt suflete si nu merita sa fie ucisi, insa s-au incasa milioane euro pe urma acestor animale si cainii sunt dar nu sunt banii..asdar niciodata nu va fi in stare Romania sa faca ordine gandindu-ne la cainii maidanezi. Iubitorilor de animale, aveti bani ajutati cainii, nu, atunci starpiti in masa. Este f ciudat ca se aloca milioane *au luat alte buzunare decat protectia cainilor* si Romania are rata de nalfabetism ridicata, copii orfani, parasiti, copiii strazii. Trebuie sa fim si putin egoisti sa ne gandim intai la oameni apoi la cainii care nu aduc nici un folos, decat urlete, primejdii, impanzirea gunoaielor, boli, musca s-au ucid oamenii. Nu sariti in sus iubitorilor de animale, este parerea mes si am dreptul sa mi-o exprim atat timp cat doar in Africa, India poti intalni caii fara stapan pe strazi. Gata treziti-va, cine va fi tras la raspundere ca au fost oameni ucisi? nimeni, atunci ori la bal ori la spital. Aveti bani sa-i ingrijiti in padocuri ori adoptati, ucisi.

 26. adica sa platim impozt ptr javre. Ca unii asa vor. Avem mai multa grija de caini decat de copii ca de batrani ce sa zic .. unii dintre paratorii maidanezilor i-ar eutanasia (pe batrani).
  Eu prefer sa dau banii ptr copii – fie ei si ai strazii – decat ptr javre.
  Si in loc terenuri ptr padocuri – terenuri ptr case hen HLM daca tot va plac exemplele din occident !!
  OH ,Iubiti cainii – este dreptu vostru dar nu il transformati in obligatia societatii .

  • Dar nu a obligat nimeni pe nimeni. Aici este vorba de VOLUNTARIAT. Si asta e o activitate pe care trebuie sa ai ceva suflet ca sa o poti face.

   Da tu bani copiilor strazii ca oricum nu ajung la ei, ci la parintii lor alcoolici de cele mai multe ori sau la alti copii mai mari care sunt “sefi de trib” (daca nu stii ce mafie e aia iti recomand filmul Filantropica cu Gheorghe Dinica).

   Fiecare dupa cum poate / il duce mintea, sufletul, educatia, mentalitatea si in general nivelul de evolutie la care a ajuns el ca individ.

    • Vorbiti aiurea on

     Sau mai bine dau banii pentru epurarea mediului din Delta Dunarii si ocrotirea animalelor pretioase de acolo, si nu pentru intretinerea javrelor tale.

     Ce sa spun, de-aia nu mai dormeam io noaptea; de grija maidanezilor.

     De parca maidanezii au ajuns pe cale de disparitie…mai degraba donez bani pentru intretinerea animalelor de la Gradina Zoologica.

   • Vorbiti aiurea on

    Si banii pe care ii dam pentru caini ajung in buzunarele ONGistilor.

    Mai bine dau bani Asociatiei Ecumeinice a Bisericilor Crestine, care chiar fac ceva pentru OAMENI, nu pentru javre.

    De exemplu, fundatia Sfanta Macrina, membra a Asociatiei Bisericilor Crestine, colaboreaza cu celelalte biserici membre si a infiintat un asezamant social cu ajutorul bisericii catolice; asezamantul functioneaza cu ajutorul donatiilor de la stat si de la oamenii obisnuiti.

    Dintr-un articol din Romania Libera aflam ca;

    ” Majoritatea copiilor care locuiesc la fundaţie merg la şcoala nr. 85, aflată chiar în spatele centrului. Pentru a nu fi expuşi pericolelor de pe străzile capitalei, curtea şcolii comunică direct cu cea a fundaţiei. Libertatea de care se bucură aceşti copii nu poate fi altfel decât limitată, deoarece fundaţia, mai exact preotul Cazacu, este răspunzător în faţa legii în caz că se întâmplă ceva.

    Cei 22 (23 cu ultimul venit, Andrei) de copii care locuiesc la fundaţie au un program strict, spune Laura Molnar, unul dintre psihologii centrului: la 06:45 trezirea, 15 minute pentru igiena personală şi punerea camerelor în ordine, micul dejun este servit la ora 7:00, iar după jumătate de oră pleacă la şcoală. “

  • preferi sa dai banii pt copii? atunci dai! fa! ajuta-i pe copii? ….vorbe goale! Rusine sa va fie! ONG-istii care apara animalele sunt cei care dau bani si pt copii sa stiti! Iar ceilalti, care urasc si animalele si animalistii, nu fac decat sa arate cu degetul si sa urle ca neanderthalii, sa acuze ca nu fac nimic pt copii-in timp ce ei insisi de fapt sunt cei care nu fac NIMIC PENTRU NIMENI si in plus nici nu stiu ca animalistii iubesc si copii si ii ajut asi pe ei! RUSINE!

 27. Vorbiti aiurea on

  Da, astept ca melania si sorina sa ne posteze linkuri cu locurile unde isi tin ele maidanezii adoptati.

  Si de asemeni doresc sa ne explice cand anume au adoptat ele (daca au adoptat) cainii respectivi; intr-o perioada de 10-15 ani nu te costa nimic sa adopti un caine, sa-l tii pana face 3-4 ani si pe urma sa-l dai altuia sa aibe grija de el.

  Daca adopti 8-9 caini intr-un an, e bine. Daca ii adopti in 10-15 ani, nu inseamna nimic si nu trebuie sa faci nici un sacrificiu.

  Si io pot sa ma laud ca am donat saracilor 15-20,000 de euro…in 25 de ani, si din banii pe care mi i-au dat babacii, la fel cum se lauda si ONGistele astea de la Cutu-Cutu si Patru Labute care cica adopta 8-9 caini in 10-15 ani si ca ii intretine pe banii veniti de la stat.

 28. Omul bun ... e mai rar in Bucuresti on

  Noi bucurestenii suntem invadati de scursori, care se cred superioare numai ptr ca provin din anumite locuri. Cert, bucuresteanul get beget e tolerant si milos. Sunt multi caini fara stapan hamesti de foame si sete, infrigurati si inspaimantati de brutalitatile “oamenilor de bine”, dar cei mai multi gasesc de bine de rau o coaja de paine (din gunoaiele aruncate peste tot de “civilizatii” atoatestiutori sau de la adevartii oameni care au mila de orice vietate, fie ca e anumal domestic/salbatic sau pripasit din Ardeal sau Moldova.
  Cei care se lamenteaza ca nu au ei ce manca, daramite sa mai dea si la caini, mint cu nerusinare caci nu cred ca au ajuns sa manance si oasele si resturile de mancare stricata pe care o arunca pe geam.
  In plus cei mai multi catei fara stapan au nevoie mai degraba de o mangaiere, de o vorba blanda si de putina bunatate si asta nu costa nimic, daca estii un om bun. Daca nu…. nu poti suporta animalele nici macar daca sunt cu stapan.
  Sper ca bunul simt si civilitatea sa triumfe si sa nu mai fie nevoie de varsare INUTILA de sange nevinovat.
  Cei porniti contra tuturor celor care au alta parere decat eutranasia, sunt manipulatori politici. PDL-ul a impins tara in prapastie si acum incearca sa recupereze din popularitatea pierduta reincalzind ciorba cainilor fara stapan.
  I-as intreba pe toti cei care dau retete de ucis: va veti aminti peste o vreme cand va veni plata ptr aceste pacate facute, si de amaratul ala costeliv care s-a bucurat de “chiftelutele” voastre? Sper sa muriti in aceleasi chinuri, voi si copiii vostri, dar in ordine inversa. Si sa nu va ajute nimeni , ca pe un caine.

  • Vorbiti aiurea on

   Vrei sa-ti zic unde ma doare pe mine de opinia ta? Sau sa-ti arat.

   Anul trecut javrele maidaneze au papat 5,6 milioane de lei vechi, in timp ce 10,000 de oameni au ajuns in spital pentru ca au fost muscati pe strada.

   Eutanasierea costa 11 lei, intretinerea unui caine costa cam 300 de lei lunar.

   Putin imi pasa mie de cainii tai; daca iti pasa, tu si cei ca tine sa faceti bine sa-i strangeti si sa le gasiti adapost.

   100,000 de maidanezi isi gasesc repede stapani daca faceti apel la toate asociatiile europene pentru protectia animalelor.

   In doua trei luni le gasiti stapani si toti obtinem ce vrem.

   De ce deci nu le gasiti maidanezilor stapani?

   • esti un dobitoc! de ani de zile exista deja retele de internet unde sute de animalisti promoveaza spre adoptie mai ales in strainatate maidanezii salvati. Eu am ajutat la 27 de adoptii pana acum! Toate in strainanate, ca romanu de rand, daca e sa aiba animal are pretentia sa fie si de rasa…deci, OMULE, tu de fiecare data DOVEDESTI ca chiar habar nu ai despre situatia maidanezilor si a tuturor voluntarilor si ONG-istilor cáre de ani de zile fac tot ce pot sa sterilizeze cati mai multi, sa salveze cati mai multi si sa dea spre adoptie definitiva cati mai multi! Habar nu ai !

   • Intretinerea unui caine nu are cum sa ajunga la 300 de lei lunar!!! doar daca il duci la salon sau mai stiu ce ce alte porcarii. Mancarea si adapostul nu ajung pana la suma 300 de lei. Vorbesti si tu ca sa te bagi in seama

 29. titlul induce in eroare. nu exista solutie cu 5 lei, exista solutie cu 5 lei plus terenul de rigoare unde sa instalezi padocul si oameni/vecini/membrii ai asociatiei care sa aiba timp si dispozitie sa se ocupe. Eu dau si maine, si azi, 5, 15, hai 25 lei pe luna oricui se ofera sa imi ia oricare din cei 20-30 de caini care sunt adunati in 4-5 haite intre blocul meu si statia de troleibuz si sa aiba grija de ei.
  Dar in afara de darama ceva constructii sau a ocupa locuri de parcare pe care proprietarii au platit 4-5000 de euro nu exista spatiu pt construit asa ceva in interiorul bucurestiului. Asa ca nu mai veniti sa imi spuneti mie ca exista solutie si nu trebuie decat sa vrei.

 30. Vorbiti aiurea on

  Cat costa intretinerea maidanezilor?

  Conform unui articol din Adevarul aflam ca;

  ” Banii alocaţi de municipalitate pentru reducerea numărului de câini fără stăpân au fost suficienţi an de an, dar comunitatea maidanezilor a prosperat fără control. Dacă în anul 2005, bugetul Administraţiei Animalelor fără Stăpân a fost de peste 3,2 milioane de lei, acesta a ajuns în 2010 la peste 5,6 milioane lei. ”

  Se arunca sume de bani enorme pe maidanezi, si nu pe lucruri destinate oamenilor;

  ” La Mihăileşti, din cele cinci hale construite doar două sunt amenajate şi funcţionale. Aici sunt adăpostite 500 de patrupede. „Avem 2,1 milioane de lei alocaţi pentru construirea unei noi hale, cu o suprafaţă de 2.815 metri pătraţi“, a declarat Simona Panaitescu pentru „Adevărul“. Cele 1.000 de animalele fără stăpân care vor locui aici vor beneficia de cuşti individuale cu canalizare proprie, a adăugat şefa Administraţiei. ”

  Intretinerea cainelui VS eutanasierea lui;

  ” Potrivit datelor furnizate de Administraţia pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân, cheltuielile lunare pentru un maidanez de la adăposturile Mihăileşti sau Paladi ajung la 71,5 lei. Într-un adăpost special, costurile ajung la 300 de lei. În acest preţ sunt incluse hrana, sterilizarea, medicamentele, materialele sanitare şi dezinfectantele, dar şi identificarea. Pentru eutanasierea unui animal bolnav se cheltuie 11 lei. ”

  Solutia e simpla; iti adopti cainele PE BANII tai sau il lasi statului si-l eutanasiaza.

 31. Intr-adevar, de ce sa te cobori la nivelul lui vorbiti aiurea…Tataie, nu-ti dau socoteala ce fac cu banii si cu cainii mei…Cat despre occidentali, intra pe Save the dogs, care sterilizeaza si trimite spre adoptie in Italia cainii din Romanica ta pe banii guvernului italian…Sa ne rezolve altii problemele de neamuri proaste…Ramai tu in Bucurestiul tau care-ti seamana…

  • Vorbiti aiurea on

   Da, se ne rezolve ITALIENII problemele pe care TU si cei ca tine ar trebui sa le rezolve.

   TU esti amatoarea de maidanezi si TU ar trebui sa scoti bani din buzunar, nu noi si italienii.

   Te invitam sa iei pe cei 100,000 de caini maidanezi din Bucuresti sa-i livrezi italienilor sau altor natii.

   Noi, oamenii normali, putem sa rezolvam problema; ii eutanasiam daca nu sunt revendicati de cineva in 2 saptamani- cel putin asa se procedeaza in Germania, in UK, in SUA si in orice alt stat civilizat din lume.

   Sa inteleg ca UK, SUA, Germania si alte state de talia lor gresesc?

    • ma refer desigur din motivul spus de tine! In caz de boala terminala, si daca nu mai poate fi salvat si are dureri, atunci da se eutanasieaza. Stiu ca toti oamenii cu cap m-au inteles din prima, insa unii mai ramasi in urma cu evolutia profita de orice ocazie ca sa discrediteze ce nu le convine.

  • Sau Romanian Animal Rescue, asociatie americana care face acelasi lucru plus campanii de sterilizare la nivel national.

   Si da, Lea, hai sa nu ne coboram la acel nivel, nu de alta dar este mult prea mare diferenta de inaltime iar cei de teapa lui sunt prea putini ca sa merite efortul nostru de a discuta cu ei.

   • Vorbiti aiurea on

    Si asociatiile astea sunt de cxcxt!

    De ce numarul maidanezilor este in crestere daca ele isi fac treaba?

    In mod paradoxal, cu cat avem mai multe asociatii din astea, cu atat avem si mai multi maidanezi. De ce?

    Stati linistite in ceea ce priveste coborarea voastra la nivelul meu.

    Nivelul vostru nu-l depaseste nici macar pe cel al mochetei.

    • de ce numarul maidanezilor creste? pai judeca si tu un pic inainte sa strigi in gura mare ca esti prost si ca nu pricepi nimic : cresterea oricarei populatii are rata exponentiala, da? la asta tine cont si de rata de inmultire a speciei canis lupus: o catea atinge varsta reproducerii sexule la 7 luni! Din acel moment este in calduri, deci poate ramane gestanta de 2 ori pe an! Un mascul atinge vartsa reproducerii sexuale la 9 luni si din acel moment va dori sa se imperecheze cu orice catea in calduri pe care o simte oricand! Cand fecundatia s-a produs, se vor naste in cazul unei rase de caini mica pana la 5 pui/sarcina iar in cazul cainilor de talie mare se vor naste pana la 10 pui/sarcina.

     deci daca nu erau animalisti, ongistii si organizatiile si voluntarii straini, Bucurestiul si Romania ar fi acum ingropate pana la gat in maidanezi!

     La asta te-ai gandit?

 32. o solutie doar in anumite cartiere doar DACA este teren pt asa ceva, DACA fiecare familie din zona e dispusa sa de a 5 RON /luna, etc.

  realitatea e ca romanii nu sunt realisti.
  orice lege din vest cu privire la animale, daca ar fi aplicata in romania, ne-ar scapa de caini rapid , prin eutanasierea celor na-adoptati in termen de x zile.

 33. cred ca se aduna ceva bani
  cine -i gestioneaza ?
  cine a venit cu ideea asta ?
  nu scrie in articol ,
  e o firma ,o persoana ??
  cine pune asfaltul
  cine aduce palmierii
  cine aduce marmora
  cine taie padurea pentru padoc ?????
  chiar din caini se pot scot bani

 34. Dau din banii mei, pe care ii muncesc si pentru care nu-ti dau tie socoteala…Si fac voluntariat, o chestie (ca sa-ti traduc mon cher) care se practica in Occident, nu si in tarisoara ta mica si imputita si pentru care nu incasezi niciun ban, doar satisfactia ca faci si tu ceva util pentru societate, nu ca unii paraziti :))) Socoteala vom da toti in fata lui Dumnezeu (in care pun pariu ca nu crezi)! Si, cum se zice, tarane, cine rade la urma rade mai bine!

  • Vorbiti aiurea on

   Cum faci voluntariat?

   Cati bani ai dat tu in ultima luna pentru maidanezi?

   Stii, e simplu sa te afli in treaba.

   Sacrificii REALE ai facut?

   Cati caini ai adoptat in 2010?

   • Vorbiti aiurea on

    Mai exact, vrem sa stim in ce consta voluntariatul tau.

    Te duci 2-3 ore in weekend cand ai tu chef sa mangai 2-3 caini si sa le dai un biscuite?

    Sau te duci saptamanal cu 3-4 saci cu mancare Pedigree, cu duzine de sampon ca sa iei furtunul sa speli vreo 10-15 caini, sa le strangi fecalele din cusca, etc. ?

    Cati maidanezi ai adoptat tu in 2010?

 35. Perfect- adunati-i pe toti in coteze. Apoi, stropit di belsug cu benzina si dat foc! O minunatie, urlete, schelalaituri, miros de par ars apoi ochii pocnind…un deliciu!!!

 36. Sase, tataie, sase…Dintre care doi cu handicap…Si nu le dau drumul pe strada : mi-am ridicat un gard mare cu protectie ca sa nu mai am contact cu idiotii (nu spui cine :))…Pe langa asta, am dat in adoptie in strainatate si in tara sase caini in 2010…Trei am dat saptamana asta la mine la tara, la oameni buni cu suflet si curti incapatoare. Si ma bucur ca i-am scos din strada… Dar astea sunt bucurii pe care oameni mercantili ca tine nu le simt si nu le vor simti niciodata…Si-ti plang de mila pentru ca se simite ca nu esti iubit si nu iubesti! Esti trist, tataie :(((

  • Vorbiti aiurea on

   Sase caini in 2010….

   HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAA!!!!!

   ROFLMAO =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   Da, am vazut ce oameni cu suflet sunt aia care isi lasa cainii pe strazi sa fuga si sa doarma sub masini.

   Ti-ai ridicat gard? Si pe banii cui ai facut asta? Te-ai cuplat cumva cu un bogatan care risipeste aiurea bani pe mofturile tale numa’ sa taci dracului din gura sa nu-l mai enervezi? =))))))

   Sau esti vreo jigodie ONGista care a luat bani de la stat?

   Se pune intrebarea; de ce avem din ce in ce mai multi maidanezi? De ce cu cat avem mai multi imbecili ca tine care “ajuta” animalele, cu atat avem si mai multi maidanezi?

   Iarta-ne Lea, dar noi avem suflet si mai degraba donam 300 de lei lunar (pretul intretinerii unui caine) unor pensionari sau altor fiinte umane; eutanasierea costa numa’ 11 lei.

   Si decat sa dau 300 de lei unei javre care nu face nimic, mai bine ii maresc pensia cuiva cu 300 de lei si-o trimit pe javra ta la fabrica de sapun cu 11 lei.

   Auzi tu…ai gasit stapan pentru SASE CAINI IN 2010 =)))))))))))))))) Voai ce realizare!

   Dar de adoptat cati caini ai adoptat in 2010? Dar in 2009? Dar in 2008?

   • Tu cati batrani ai ajuntat in 2010? Cati oameni ai luat de pe strada sa le dai o supa calada? bati campii si te iei de toata lumea pentru ca vezi ca se ataca la fiecare comentaru al tau. Cred ca te distrezi

 37. Burebista, esti dement…Ai merita sa ajungi dupa gratii…Mi-e cam frica sa ma gandesc ca te-as putea intalni…Probabil ca, mic cocalar cum esti, mi-ai sari la gat si mi-ai da foc 🙂 HALAL! Ia-te de mana cu celelalt dement si lasati-ne!

 38. Vorbiti aiurea on

  Inca mai astept linkuri cu pozele celor 9 caini pe care Lea si Melania i-ar fi ” adoptat”.

  Cel mai probabil aceste doua individe au adoptat 9 caini in ultimii 10-15 ani, si au facut-o numai cand le-a permis situatia lor financiara.

  Acesti caini fie au fost dati altor oameni (poftim iubire) fie traiesc pe strazi si vin doar noaptea sa doarma in curtile acestor doua amatoare de maidanezi.

  Ati vazut si voi cand mergeti prin Bucuresti zeci de caini care mananca din gunoi dar care au pe o ureche un ecuson galben? Aia sunt caini sterilizati care ar trebui sa fie in grija acestor iubitori de caini, insa maidanezii respectivi stau mereu pe strazi si incurca lumea. Asta este dovada cea mai clara ca sterilizarea nu este eficienta si ca amatorii de maidanezi nu fac NIMIC.

  Deci astept sa-mi explice si mie Lea (vad ca Melania a plecat la castrat cainii) de unde obtine ea banii necesari pentru intretinerea a 9 maidanezi si a 7-8 pisici.

  Intreb pentru ca vreau sa fac si eu rost de banii necesari intretinerii a 10 maidanezi, vreau sa adopt si eu caini.

  Deci Lea, explica-ne cum faci rost de 1000 de lei lunar, suma necesara intretinerii decente a 8-9 caini si pisici.

  Si te rog, arata-ne poze cu cainii tai; iubitorii de animale au MEREU poze cu animalele lor mult iubite. Te rugam sa ne arati cateva.

  • Cainii cu ecuson pe care i-ai vazut sunt caini comunitari reintrodusi in habitatul lor natural dupa sterilizare. Daca tu nu poti intelege acest concept, nu voi sta acum sa ti-l explic.
   Inca odata: nu iti place cum este in mediul urban, pleaca inapoi la tara. Ne-am saturat de oameni ca voi fara educatie si cu porniri violente.

   • Vorbiti aiurea on

    In caz ca nu ai observat, habitatul lor NU este pe strada; strazile, aleile si celelalte lucruri au fost facute PENTRU OAMENI si nu pentru javrele tale.

    Nu, nu am sa plec io la nici o tara. TU sa iti iei javrele si sa te muti in India si sa le faci maidanezilor si un templu si sa stati acolo pe strazi, ca in India (lumea a treia) pe strazi circula elefanti, maimute, iar noaptea mai vin si tigri din jungla sa mai manance din gunoi.

    Orasul nu este o jungla pentru javrele tale, nu este habitatul lor.

 39. adevarul este ca ar trebuii ca cei ce vor sa aiba un animal , caine , sa termine cu a cumpara acele rase fitzoase cu nume rasunatoare . luati exemplu celorlalte natiuni . am citit ca in suedia se adopta caini maidanezi din romania . si mai si platesc pt. asta sume frumoase . apoi nai ca oameni ce ne consideram fiinte superioare ar trebuii sa ne gindim mai bine la fauna si flora in care traim . cum de acesti caini musca numai anumite persoane ? exista totusi o explicatie . nu am fost niciodata muscat sau atacat de aceste patrupede . atacat in schimb de niste golani .

 40. romani ,nu mai asteptati sa fiti muscati si ucisi de maidanezi, treceti de la vorbe la fapte :

  veniti pe grupul de ayhoo. antimaidanezi pentru a coaliza primul ong care sa apere oamenii !!!

 41. Doamne, sunt consternata de atata rautate pe care o vad aici si in jurul meu!Ma ia groaza cand ma gandesc ca toti acesti oameni sunt zilnic in jurul nostru, pe strada, in magazine,oriunde…..Ne mai miram de ce ne merge atat de prost si de ce nu ne ajuta D-zeu…..Imi pare rau,dar cainii sunt mai buni si mai umani decat multi dintre oameni….

 42. stapanii cainilor vagabonzi din bucuresti si sect 5 trebue sa raspunda penal la tribunal pt moartea bietei femei–ce trebue facut —-societatea civila , ong impreuna cu politia trebue sa se sesiseze din oficiu justitiei pt deschiderea dosarului penal pe numele propietarilor cainilor vagabonzi numitii inculpati din bucuresti marian vanghelie si sorin oprescu ei trebue sa raspunda penal pt moartea mai multor bucuresteni mancati de cainii lor vagabonzi

  • hotaraste-te, ori sunt vagabonzi ori au stapan. amandoua impreuna nu se poate! c´vrei un vinovat? vinovat este staul si primarii care baga in buzunar milioane, bani dati de la UE pt a se construi adposturi si a se steriliza cainii. stii cate campanii gratis de sterilizare organizeaza intr-una diferite ONG-uri, inclusiv din strainatate, gratis, da? iar primariile pur si simplu nu le dau aprobare??stii ca hingherii prind caini deja crotaliati (adica sterilizati) si ii duc la lagarele oficiale pt a fi sterilizati-pricepi deja logica si eficienta- iar veterinarii angajati oficial si ei la randul lor declara ca i-au sterilizar pe toti, si mai baga si ei bani in buzunar, sau chiar rup urechile cainilor sa nu li se mai vada crotalul ca sa ii mai treaca din nou pe lista…intai informeaza-te! nu face nimeni nimic in leg cu maidanezii? ba da! voluntari si ONG-uri, si anume de ani de zile, infruntand mii de piedici din partea autoritatilor!

  • Ioane Ioane…ti-a trecut vreodata prin cap ca acea femei nu a fost ucisa de caini si a fost aruncata acolo, stiindu-se ca sunt caini in curtea institutiei? Au fost prinsi cainii tragand din ea? Nu
   Ce caine poate disloca un umar? Ce greutate trebuie sa aiba un caine pentru a rupe niste coaste? Nemancatii aia cu cozile intre picioare au avut atata forta?
   Stii cati bani castiga unii de pe urma cainilor fara stapan?
   Cum e criza, a gasit solutia de a mai primi niste fonduri, si uite asa omul a mai pus ceva la ciorap, iar niste animale amarate, care sufera din cauza iresponsabilitatii omului, trebuie sa plateasca si cu o mai mare suferinta.
   Think…daca poti!

 43. Eu sunt din Tg-jiu si la noi colcaie de maidanezi,ca viermii pe un cadavru.
  Acum un an-doi,nu mai stiu exact,o fata bolnava de la casa de copii a fost atacata de maidanezi si neputandu-se apara a sarit in lacul Debarcader sa scape,si n-a mai putut iesi,pentru ca o asteptau monstrii la mal.A murit.Acei caini erau hraniti de asa-zisii iubitori de animale.
  Anul trecut,la Craiova o familie era cu copilul mic in parc.L-au lasat cateva momente nesupravegheat iar in timpul acesta a fost ucis de maidanezi.Asta ce a aparut in media.Cazurile de atac sunt muuulte.
  ONG-urile au interesul sa fie cat mai multi caini pe strazi,pentru ca sunt finantati pentru fiecare sterilizare etc.
  Sterilizarile se fac mai mult in acte,dar banii ajung la proprietarii ONG-urilor.
  De cand ii sterilizeaza,se inmultesc tot mai mult.

 44. In sfarsit urme de civilizatie. Ce ne facem cu toti cei care privesc lumea de la gura pesterii si grohaie, gata sa se ia la harta? Cum sa ii aducem in secolul 21?
  Cum sa ii convingem ca a ucide si a da dovada de cruzime nu le da nici forta, nu le da nicio mare satisfactie, doar le demonstreaza cat de mult mai au pana vor invata ce inseamna a fi civilizat?
  Ce sa le facem? Sa le contruim adaposturi in care sa ii civilizam, sau sa ii lasam sa distruga societatea?
  Poate, sa ii sterilizam sa nu se mai inmulteasca.

  • Corect Maria. Prostia nu are limite si nici final… asa ca acesti trogloditi nu sunt buni decat de ura. Asa-s frustratii si asa vor muri. Nu au nici o sansa.

 45. va mai aduceti aminte de cazul ala din timisoara cind un om al strazii a fost dat afara din gara unde se incalzea si apoi a murit inghetat ? un ”om” plin de zel a facut ca acesta sa moara . sunt absolut convins ca daca acel om al strazii intra in cotetul unui caine , acesta nu l-ar fi respins in gerul noptii sa moara . de cele mai multe ori am observat ca adevaratele javre , jigodii si animale sunt chiar oamenii . astia au venit ultimii pe pamint si vor disparea primii.

 46. Sunt de acord cu tine Daniel.Dar din pacate printre noi sunt foarte multi “oameni” obtuzi si nu stiu cum se face ca din nefericire ei castiga…..

 47. Cunosc fff. multa lume(majoritatea de fapt) care nu aloca nici 2(doi) lei pe luna pt cainele din curte si pe urma le mai si da drumu pe strada dupa ce fata cateaua, aici e problema. E ca si cum ai cara apa cu galeata gaurita, e risipa totala! Cinci lei! Enorm de mult pt ca nu da rezultate! Cel mult hraneste “ong-uri” parazitare. As da banii astia x 10 dar cu conditia sa fie dusi direct la Protan! Cainii bineinteles…

 48. problema nu este daca iubim animalele.cine le iubeste sa aibe grija de ele
  nici nu doresc sa ingrash firmele kr ingrijesc animalele .
  SA PLATIM 5 LEI PE PIELEA DE CAINE. TZIGANII VOR AVEA DE LUCRU ! REGOLVAM IEFTIN DOUA PROBLEME

 49. Nu am avut rabdare sa citesc toate aberatiile….deci s-ar putea sa repet o anume idee…dar asta e…I-a spuneti-mi…..daca tot va deranjeaza cainii asa de mult si daca tot sariti ca arsi ca ar trebui sa dati 10 lei minim pt asa ceva….Boschetarii nu va deranjeaza??Retarzii aia care urca in tramvai si etc si miros mai rau ca un cadavru??Ca am vazut destui ca voi….oameni care se imbraca frumos….vb aia ” pe afara e vopsit gardul…” dar care stramba din nas la orice…..Nu va deranjeaza ca vine si se aseaza langa voi o imputitura de aurolac….sau va mai si pipaie la un moment dat….Nu va deranjeaza tiganii care se iau d voi pe strada si mergeti cu coada intre picioare cand vedeti toata gasca de …pardon..”rromi”….??Dar sa stiti ca mai periculoase pentru voi si progeniturile voastre celelalte haite sunt…nu cele ale cainilor…..dar poate e mai bn sa fii injunghiat pt un amarat de telefon….sau violata pentru o amarata de porcarie din aur atarnata la gat…..decat muscat pt ca ai intaratat prosteste un caine…ca astia saracii ataca doar ca sa se apere….Sa va dea si voua ce meritati mai bine….si poate atunci o sa vedeti care pe care ….si mai vb….

 50. Pingback: Exterminarea maidanezilor, o soluţie falsă » Think Outside the Box

 51. Azi, comemorare la Yad Vashem…Holocaustul a fost posibil pentru ca exista oameni care gandesc intr-un mod barbar si criminal si i-am vazut etalandu-se si pe acest forum…Nu compar maidanezii cu oamenii sau viceversa, dar cred ca orice fiinta si orice viata merita respectata. Chaplin spunea in Dictatorul : only the unloved hate, the unloved and the unnatural…I rest my case.

 52. Adevar ai spus. Imi amintesc cum bunicii mei imi povestea de holocaustul din Romania, cum au fost luati nevinovati de acasa si pedepsiti pentru ca au omorat un jandarm si au aruncat cu pietre dupa niste soldati. Tot asa au fost dusi in lagare oameni inocenti daor pentru ca au pus bombe in Senatul Romaniei in 1920, ca Max Goldberg, sau pentru ca au trecut Nistrul si au omorat un primar si doi politsti romani in Tatar Bunar. Oameni nevinovati au fost pedepsiti pentru ca au violat femei romance sau pentru ca au turnat la comisarii Armatei Rosii in 1940 pe consatenii lor. Da… imi amiintesc de nedreptatile Holocaustului si cum cetateni din etnia mea au pus umarul la cladirea societatii romanesti dupa razboi, torturand in inchisoarea de la Pitesti sau in lagarul de la Canal. Foarte buna analogia cu cainii comunitari.

 53. sa se iefteneasca hrana ptru animale orice om de rand ar puteao cumpara din pusculita lui.sant asa de multi unii sant atit de mici si de rezistenti nustiu daca cineva ii va putea eutanasia la cat de dragalasi sant …dar foamea si indiferenta noastra ii fac sa devina fiare salbatice…

 54. Felicitari! Se poate si mai ales nu ne facem de rusine natia! Daca facem asta pe langa fiecare grup de blocuri in care locuim, demonstram ca suntem specia superioara cu care ne laudam, gandim pozitiv si nu daunator, respectam alte fiinte cu drept la viata, iar resturile de mancare pot hrani animale decat sa le aruncam la gunoi. Ne vom simti bine ca putem face bine! Pamantul este al tuturor celor nascuti aici si nu doar a unei specii sau a unei rase!

 55. ba cce tot aveti cu cateii fara stapani is niste fiinte nevinovate au si ei suflet cum avem noi oameni uni sunt rai k nu au stapani eu dk as avea o casa la tara pe totii ias lua si iaas tine la mine as avea grija de eii eu iubesc foarte mult animalele daca nu stiti sa vb frm de caini nu mai lasat com ok

 56. knd vad niste pers insuportabili si figurati ce oameni is aia care dau cu matele de pereti sau de pamant cum sa faci asa eu nu am inima sa fac asa chit k musca sau zgarie mata sau cainele eu tot il iubesc eu am 2catei o catea pichinez am duso la cnv sa aibe grija d ea si un catel pincher pitic ii iubesc mult sunt niste scumpi toate animalele sunt scumpe in afara de serpi soboloani

 57. apostolos grekos on

  eu ca strain,care am stat la voi in tara am o intrebare. si ma refer la anumite “fiinte” care din pacate se numesc “oameni civilizati”..CHIAR VRETI SA FACETI PARTE DIN UE? CHIAR VRETI SA FITI CONSIDERATI CA OAMENI CIVILIZATI? UNU VREA SA MANINCE CAINI…ALTU SA LE FACA HRANA PT CAINELE LUI…CE SA MAI ZIC?? @CRISTI….DE ACORD CU TOT CE SPUI…DAR PROBABIL CA STI CAM MULTE SI TE IA GURA INAINTE….DECI PT CULTURA TA GENERALA TE INFORMEZ CA TIMPITI SUNT PESTE TOT..DE ASEMENEA SI IN GRECIA…CE TREBUIE SA STI TOTUSI E CA LA NOI ANIMALE SUNT TRATATE CUM TREBUIE..CU MICI EXEPTII BINE INTELES…UN CAINE LOVIT PE STRADA E LUAT SI DUS UNDE TREBUIE IN 10 MINUTE….AM 45 DE ANI SI IN VIATA MEA NU AM VAZUT MAIDANEZ LASAT PE STRADA CUM E LA VOI… SI BINE INTELES CUVINTUL “HINGHER” NU EXISTA LA NOI…. P.S STERILIZAREA E O METODA F. BUNA SI REZOLVA MULTE….AS ADAUGA TOTUSI CA IMPREUNA CU ANIMALE AR TREBUI SA CASTRAM SI DEMENTI CA ” BUREBISTA”,, CA SA NU MENTIONEZ SI ALTI CARE PROBABIL CA INCA TRAIESC IN COPACI IMPREUNA CU MAIMUTE….(SARACE MAIMUTE)….

 58. Va dati seama ca daca s-ar trece la aceasta metoda la nivel national (cu DESFIINTAREA ECARISAJELOR si COOPTAREA TUTUROR MEDICILOR VETERINARI SI A CELOR INTERESATI SA AJUTE ANIMALELE), in maxim 5 ani n-ar exista mai mult de 10 “maidanezi” in toata tara?!

 59. Eu sint pentru uciderea maidanezilor. O sa va intreb ceva: credeti ca daca veti tine niste biete animale in niste spatii cumplit de mici, pe viatza, le veti face un bine ?! Si sa mutilati iarasi niste animale, credeti ca este ceva pozitiv ? De ce nu le taiati labele din spate, de exemplu ? Sau nu le scoateti ochii ?
  Nu vad cum poti tine cu doar 5 lei pe luna un ciine. Pina si un tzaran da unui ciine mai multa mincare , iar cei tzinutzi in custi din adaposturi maninca mincare preparata, ce costa macar trei sute de lei!
  De plasat, ciinii vagabonzi nu pot fi plasati. Sint ciini crescuti pe strada, nu sint domesticibili, sint animale salbatice, chiar daca si urbanizate. Iar abandonul ciinilor continua oricum: si ce vei face cu ciinii abandonati mai apoi, daca custile adaposturilor sint deja pline de ciini neplasabili? Cite adaposturi poti construi ?
  Nu cred ca a rezolvat ceva acel adapost. Daca numarul de maidanezi se reduce undeva, el se reface, caci vin mereu altii. Daca intr-un oras, de exemplu, primaria curatza strazile de toti ciinii vagabonzi, se gasesc oricind idiotzi ïubitori”care trimit urgent alte transporturi de ciini violenti din orasul lor in acea zona, si unde ii mai plasezi si pe acestia ?
  Pe http://www.partidul-ideal.ro eu am analizat problema in intregime, pentru prima data in ultimii douazeci de ani, si va recomand sa cititi seria de articole dedicata acestei probleme.
  Nu, nu sint un ins care uraste ciinii, ci un realist care recunoaste ce e aceea o problema grava si ofera solutii reale si aplicabile cu succesul scontat.

 60. Dati prostilor cate cinci sau zece lei,ca tre sa mai fie vreun ONG-ist care sa-si schimbe masina cu un model mai nou si e in lipsa de lichiditati.Singurii care latra aiurea sunt doar ei,marii ONG-isti pentru apararea maidanezilor,dar care nu fac nimic.Pentru ca maidanezii sunt tot mai multi pe zi ce trece.E adevarat ca la asta contribuie si taranoii din comunele apropiate de orase care nu-si sterilizeaza cainii si odata la juma de an contribuie la inmultirea populatiei de maidanezi.Eu pe astia i-as inchide in padocuri,pentru reeducare. Si uite asa s-au format doua grupuri de pro si contra maidanezi,care s-ar linsa daca s-ar intalni pe strada,in timp ce maidanezii se inmultesc si se caca nestingheriti pe unde apuca. Nu avem nevoie decat de unul caruia sa nu-i pese de parerea niciunui ONG.E caine comunitar,il luam de pe strazi,iar daca in termen de o luna nu-l ia nimeni…eutanasiere.Scurt si la obiect.Dar, mai e mult pana departe.

  • Eu n-am văzut prea mulţi oengişti care să aibă maşină şi ăia ce au, au de obicei nişte rable. Poate-mi arăţi tu unii cu maşini cât de cât decente obţinute din venituri provenite din activităţi oengiste gen sterlilizat maidanezi.

 61. Bre nea Gigele, lasa gargara si nu mai gasiti tot felul de argumene tampite pro maidanezi. Am zis eu mai sus care-i singura solutie.Daca timp de o luna nu ii adopta nimeni…eutanasiere. Ce atatea ONG uri?Sa vad atunci cati iubitori de animale mai exista. Ca de astia care doar dau din gura si din taste pe forumuri si le arunca mancare de la geam e plina tara.Mai grav e atunci cand haite de maidanezi omoara sau musca pe cineva…toata lumea tace. Unde sunt atunci hoardele de aparatori ai maidanezilor?Atunci nu mai e nimeni raspunzator,nu? Eventual mai apar cateva babe retarde care vin cu acelasi argument de cacat “au simtit ca e om rau,maica”.

 62. Va certati si va injurati degeaba! situatia cainilor maidanezi e scapata de sub control…Si asta nu de ieri, nici de pe vremea impuscatului care demola casele. Eu am citit o carte despre cresterea animalelor editata in 1940 si acolo la capitolul boli, rabie,autorul spunea ca situatia cainilor maidanezi la noi in tara e scapata de sub control…Deci se poate spune ca maidanezul la noi e o traditie.Situatia e asa de dezastruoasa incat chiar daca veti face fiecare tabara, la greu, ce v-ati propus(padocuri, adaposturi,etc. versus eutanasiere)tot vor fi caini vagabonzi pe strada. Ce propuneti voi aici ar functiona daca treaba ar fi normala: un numar mic de caini pe strada datorat unui popor civilizat cu stapani de caini cu simt de raspundere si mult bun simt…Atunci ar putea fi adunati, dusi in adaposturi, adoptati sau eutanasiati dupa caz!Eu unul nu vad o rezolvare. O sa traim asa pana cand bunul Dumnezeu va da o molima sa moara toti caini……sau oameni din tara asta!

 63. Foarte bine, felicitari!
  In majoritatea oraselor patriei, primarii nu autorizeaza tarcuri prin cartiere, ca si noi am fi dorit asta- desi exista in HG 1959/2013 art. 47. pur si simplu nu se vrea.
  Asociatiile de protectia animalelor nu au adapost de caini, ca este costisitor si in afara de vreo 3-4 asociatii cu sponsorizare din strainatate, majoritatea nu au bani- de ce- pentru ca romanii nu sponsorizeaza adapost de caini si pisici, iar iubitorii autentici sunt putini si sunt saraci.
  Mai este ceva:
  Cei care nu suporta, cainii, pisicile, ciorile, etc………………..fac mereu galagie si cheama hinghierii.
  Despre ce vorbim?

 64. Ei bine, Cosmopolis nu mai este un cartier rezidential fara maidanezi. Locuiesc in acest complex de 1 an de zile. La inceput eram fosrte fericita deoarece nu erau deloc maidanezi si totul era roz. De cateva luni, insa, maidanezii au acaparat complexul si nimeni nu ia masuri. Desi s-au trimis nenumarate emailuri catre administratia Cosmopolis, cei aflati la conducere sunt foarte indiferenti. De cel putin 5 ori am fost atacata de un grup de maidanezi atunci cand eram la plimbare cu catelul meu. Din fericire, nici eu, nici catelul nu am fost raniti dar ma intreb cat timp va trece pana cand acest lucru se va intampla.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger