Cum să scapi de păianjenii din apartament

0

Indiferent cât de curată îți păstrezi casa, păianjenii se vor ivi de unde și când nici nu te aștepți. În cazul în care nu sunt preferații tăi și nu te-ai apucat deja să le dai nume, probabil vei încerca toate metodele ca să scapi de ei. În fond, chiar dacă plasa lor prinde alte insecte vizitatoare inopinate prin apartament, prezența lor prin colțurile casei va lăsa o impresie greșită celor care îți calcă pragul.

Să trecem la treabă: ai nevoie de mănuși de protecție, un scaun ori o scară de interior, prosoape de hârtie, o mătură sau un aspirator, cârpe, un spray gol, refolosibil, oțet (cam o jumătate de cană) și două căni cu apă. Specialișii spun că înainte să faci orice în privința păianjenului vizat ar trebui să clarifici dacă e dintr-o specie otrăvitoare sau nu. De acord cu ei, dar asta ar însemna să îi faci o poză, să o pui online și să cauți pe internet detalii despre intrus. Poate fi și asta o metodă: până găsești ce cauți, păianjenul moare de plictiseală ori se mută la vecini.

Lăsând gluma la o parte, în România, păianjenii care apar, de regulă, în case, sunt neveninoși. Și, pentru o cât mai mare siguranță, poartă mănușile de protecție, de preferat din acelea lungi, până la cot. Ok, ți-ai pus mănușile, urcă pe scaun ori scară și prinde păianjenul într-un prosop de hârtie. Dacă ai, totuși, o simpatie pentru insecte, scoate păianjenul afară în hârtia cu care l-ai prins și dă-i drumul. Dacă nu, îl poți pune direct la gunoi, în același prosop de hârtie.

Pânza care a rămas în urma lui o aspiri sau o dai jos cu mătura, până la ultimul fir. Dacă se încăpățânează să rămână prinsă de tavan sau grindă (se țin tare de lemn, în mod special), folosește cârpa umedă ca să o înlături. Odată ce ai curățat locul perfect, amestecă jumătatea de cană de oțet cu două căni cu apă, pune amestecul în tubul de spray și dă cu el peste tot: și pe unde a fost musafirul nepoftit, și prin alte locuri pe unde crezi că alții ca el s-ar putea aciua. Păianjenilor nu le place oțetul, așa că vor evita locurile în care detectează urmele acestuia. Casa ta a scăpat de pânze și nici nu a fost prea complicat. Plus că mirosul de oțet din amestec va fi aproape insesizabil pentru tine, spre deosebire de mirosurile grele ale spray-urilor chimice anti-păianjeni.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger