Cum sa readucem fabricile in centrul oraselor

0

119

Un drum invers al platformelor industriale care parasesc periferia pentru a se reinstala in buricul targului a fost inchipuit de un student la design din Marea Britanie.

David Benqué, un student la Royal College of Art din Londra, a incercat sa isi imagineze ce ar insemna ca uzinele sa isi reduca dramatic dimensiunile si sa se mute la loc in inima oraselor. Acestea ar urma sa se reinventeze sub forma unor chioscuri pentru vanzatori stradali, mini-autobuze sau corturi temporare. Proiectul este intitulat Fabulous Fabbers, relateaza core77.com, iar Benqué a colaborat pentru conceperea lui cu 3D-Mintegration, o echipa care are isi propune sa regandeasca din temelii procesul de manufacturare, “cautand noi tehnici de a realiza lucruri complexe si in miniatura, care sa necesite o infrastructura mai redusa decat industria actuala care opereaza la scara larga”.

“Uzinele se muta din nou in oras, parasind zona dosita a periferiilor. Dezvoltarea pe care o cunoaste ingineria la scara mica va duce la o revolutie la scara globala”, spune Benqué. “Aceasta va permite fabricilor sa produca bunuri hi-tech la usa fiecaruia dintre noi”.

In ochii designerului britanic, centrele noilor orase ar urma sa fie impanzite de ateliere-garaj, structuri temporare precum cele de circ, gherete destinate vanzatorilor stradali sau tabere nomade. “Pregatim in acest fel fabricile viitorului. Vrem sa analizam modul in care va arata relatia noastra cu ele. Ar fi minunat sa recastigam proprietatea asupra propriilor mijloace de productie”, mai spune Benqué, care a realizat deja cateva machete pentru noile spatii din centrul oraselor.

Credit foto: David Benqué.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger