Cum să ne facem băuturi naturale răcoritoare cu lapte

0

 

Bucătăria naturistă este plină de surprize, simple și plăcute: secretul stă în combinații, uneori neașteptate, dar cu rezultat delicios. Tot ce vă trebuie este un mixer sau un blender, robot de bucătărie (eventual și un storcător de fructe) şi, preferabil, ingrediente naturale, producție proprie sau cumpărate de la producători.

 

Lapte de tigru

Lapte nefiert, proaspăt, combinat în blender cu suc proaspăt de morcovi (făcut cu storcătorul), de țelină sau varză, de portocale, plus un gălbenuș de ou crud. Se mai poate combina și cu must de struguri. Băutura este un adevărat energizant. Cantitățile – după gust și inspirație.

Lapte de mere

Avem nevoie de lapte crud (cam 2 dl), o linguriță de suc de lămâie, puțină scorțișoară (cam un vârf de linguriță) și un măr (nu tocmai acru). Ingredientele se pun în mixer, se amestecă bine de tot și, la final, se pun câteva fire de busuioc deasupra, înainte de servire. Îl puteți bea direct sau îl țineți puțin (maxim câteva minute) la rece.

Lapte de zmeură

Aici se ia o mână de zmeură sau o ceașcă, se zdrobește bine zmeura, se pune în mixer și se adaugă 2 dl de lapte crud, o linguriță de miere (polifloră), puțină vanilie sau două linguri de smântână. Se amestecă totul bine și, la fel ca mai sus, se poate servi direct ori ținut puțin la rece.

Lapte de morcovi

Și aici ingredientele sunt simple: morcovi (cam 200 de grame), o portocală cojită, o jumătate de banană, o linguriță de suc de lămâie și una de miere. Puneți totul în mixer, amestecați, apoi turnați laptele (tot așa, nefiert), cam 2 dl și mai amestecați odată. Combinația e gata 🙂

Lapte de portocale

De ce avem nevoie: două portocale decojite, un ou întreg, crud, o jumătate de banană, puțină coajă de lămâie. Ingredientele se pun în mixer și se fac pireu, apoi adăugați 2 – 3 dl de lapte crud și mai dați totul o dată prin mixer.

Lapte de roșii

Luați o roșie mare și sănătoasă, plus una – două linguri de smântână și faceți un pireu în mixer, apoi adăugați 2 dl de lapte crud și mai dați o tură de mixer. Gata!

Lapte de verdețuri

Cocteil de energie: o mână de verdețuri proaspete (pătrunjel, mărar sau ce vă mai place) se amestecă la mixer cu 1 dl de lapte crud, o linguriță de drojdie de bere, o linguriță de ulei de măsline și un ou crud. Când e gata pireul în mixer, se mai pune lapte ( cam 3 dl) și pentru gust se poate adăuga puțină sare de mare neiodată. Combinația poate fi servită drept supă – în bucătăria naturistă, supele nu se fierb, se fac doar cu mixerul / blenderul. Poftă bună!

 

(Sursa rețetelor: Hrana vie, Ernst Gunter)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger