Cum să ne facem băuturi naturale răcoritoare cu fructe sau legume

0

 

Din fructe putem face cele mai delicioase băuturi răcoritoare, fără coloranți, conservanți, adaosuri de zahăr sau alte componente care numai naturale nu sunt; cu un mixer sau un blender și fructe proaspete la îndemână, orice combinație e posibilă și gustul nu se compară cu unul artificial. Încercați și poate ne spuneți dacă v-a plăcut ce a ieșit :)!

Suc de morcovi sau de sfeclă

Aici aveți nevoie de un storcător electric, prin care treceți morcovii sau sfecla roșie. După ce sucul e gata, pentru gust, îi puteți adăuga puțin rozmarin și câteva picături de lămâie. Îi va schimba aroma la care v-ați aștepta în mod normal 🙂 Îl puteți bea ca atare sau combinat cu suc de varză.

Energizant

În mixer puneți suc de portocale proaspăt stors (cam o cană sau un pahar mare) sau suc de sfeclă. Amestecați cu două gălbenușuri crude de ou. Băutura este atât de hrănitoare și de sățioasă, încât poate înlocui o masă în sine.

Suc de fragi, zmeură sau căpșuni

În funcție de sezon, fructele (cam un kilogram de zmeură ori fragi ori căpșuni) și una – două banane se dau prin mixer până devin lichid, apoi se adaugă puțin lapte proaspăt (după gust, merge și puțină vanilie, dar înainte încercați-l fără).

Suc de castraveți

Stoarceți castraveții la storcător, apoi sucul obținut îl puneți în mixer și îl amestecați cu suc de portocale sau suc de mere, tot proaspete. Pentru textură, puteți pune un pic de smântână (o lingură).

Suc medicament

Acesta este un veritabil tratament pentru diverse boli de stomac și nu numai, așa că se recomandă doar ca și cură de 2 – 3 săptămâni. Aveți nevoie de un storcător serios cu care să faceți suc de varză, de țelină, de morcovi și de cartofi (în cantități egale, să vă iasă cam un pahar de suc din fiecare tip de ingrediente). Apoi toate sucurile obținute le puneți în mixer și le amestecați. Produsul astfel obținut este foarte concentrat, așa că se recomandă să îl beți numai diluat cu apă (la un pahar, trei sferturi suc, un sfert apă). Țineți minte că are rol curativ!

(Sursa rețetelor: Hrana vie, Ernst Gunter)

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger