Cum să întinereşti prin manipularea mediului

1

Semnele de îmbătrânire ne îmbătrânesc, fizic şi psihic, şi cele de întinerire ne întineresc. E un fapt demonstrat de nenumărate ori şi putem trage foloase de pe urma sa, manipulând câteva aspecte din mediu.

Metodele artificiale de a ne întineri nu sunt făcute numai pentru păcălirea celorlalţi – ne putem păcăli singuri şi efectul e întinerirea efectivă. Cercetătorii care au verificat acest tip de cauzalitate au descoperit că:

Femeile care şi-au vopsit părul au început să creadă că sunt mai puţin mai tinere. Această iluzie le-a modificat tensiunea sângelui şi rezultatul a fost că şi altora li s-au părut mai tinere, după ce le-au privit fotografiile (din care lipsea partea din cap acoperită de păr).

Hainele sunt un semnal important pentru vârstă. Uniformele elimină aceste indicii ale vârstei – cei care poartă uniforme au morbiditate mai mică decât cei care câştigă aceiaşi bani dar lucrează în locuri unde vestimentaţia e liberă.

Chelirea indică bătrâneţe. Bărbaţii care chelesc prematur văd în oglindă o variantă mai bătrână a sinelui şi ca atare îmbătrânesc mai repede – au un risc mai mare de a face cancer la prostată şi boli de inimă.

Femeile mai în vârstă care nasc sunt înconjurate de indicii ale tinereţii şi au o speranţă de viaţă mai mare decât femeile care nasc de tinere.

Diferenţele mari de vârstă într-o căsnicie sunt favorabile celui mai în vârstă, care e înconjurat de indicii de tinereţe şi ca atare întinereşte; cel mai tânăr primeşte semnale de îmbătrânire şi îmbătrâneşte; e vorba de un tip de vampirism cunoscut în cultura populară.

Toate aceste studii arată că starea noastră fizică şi psihică e influenţată şi poate fi influenţată în mod direct de indiciile vârstei pe care le tolerăm în preajma noastră.

 

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger