Cum să îngrijeşti o tăietură de hârtie

0

Ni s-a întâmplat tuturor. Inofensiva hârtie din dosarele cu care lucrăm, cursuri, contracte şi altele ne devine cel mai mare inamic în momentul de neatenţie în care ne tăiem în ea. Şi rănile de tipul acesta dor tare, în ciuda faptului că par mici şi neînsemnate. Ce trebuie să ştiţi este că o astfel de tăietură se poate infecta, aşa că este cazul să luaţi câteva măsuri de îndată ce se întâmplă.

Spălaţi-vă bine pe mâini cu apă şi săpun, ca să eliminaţi orice posibil microb aflat în vecinătatea rănii. Apoi ţineţi mâna rănită asupra chiuvetei şi turnaţi pe tăietură apă oxigenată, până când se face puţină spumă albă pe piele. Ok, mai turnaţi puţin. Uscaţi pielea din jurul tăieturii cu o batistă de hârtie (ironic, ştim), dar nu atingeţi rana deloc în acest proces.

Odată pielea din jurul rănii uscată, puneţi pe tăietură puţină cremă (dacă aveţi ceva pentru răni de piele, orice ar fi, este ok, dacă nu, merge şi un unguent de gălbenele, cu aloe vera sau clasicul ulei de măsline). Mai rămâne să puneţi cu atenţie un bandaj simplu fix peste tăietură, care să o acopere în totalitate. Lipiţi-l bine şi tratamentul este gata, tăietura se va vindeca rapid şi nu veţi trăi cu teama unei infecţii.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger