Cum să fotografiezi leii în sălbăticie şi să scapi cu viaţă

0

Cu zeci de ani în urmă, aventura fotografierii unui leu putea să se sfârşească rău pentru fotograf. Acum, însă, tehnologia ne permite să stăm frumos la o distanţă sigură şi să facem poze cu ajutorul camerelor ascunse, mânuite prin telecomandă şi setate să tragă cadru după cadru. Fotografia a devenit şi artă inginerească de înaltă clasă, dar nimeni nu se supără pentru asta: în fond, este singura modalitate de a ne putea apropia de animale periculoase, dar atât de fascinante.

 

 

Fotograful specializat în viaţă sălbatică Will Burrard-Lucas a creat o soluţie high-tech ce l-a ajutat să obţină imagini altădată considerate imposibile, precum lei la masă ori dragoni Komodo scoţând limba la aparat. Echipamentul a primit numele BeetleCam şi a fost folosit recent de fraţii Will şi Matt Burrard-Lucas pentru o nouă serie de imagini spectaculoase cu lei; desigur, BeetleCam s-a ales cu câteva îmbunătăţiri, care să ofere mai multă libertate de mişcare fotografilor în a surprinde momente unice. În esenţă, echipamentul este o maşină teleghidată, cu un aparat DSLR montat deasupra. Însă, în forma aceasta, era o ţintă sigură pentru leii cu chef de joacă. Aşa că a fost nevoie de o „armură” suficient de puternică pentru a rezista dinţilor şi labelor grele ale felinelor.

 

Fraţii Burrard-Lucas şi echipamentele lor fotografice

 

Pe lângă armură, echipamentul, ajuns la a treia generaţie, poate fi dotat cu blitz-uri, partea de sus se poate ajusta prin telecomandă pentru ca unghiul de fotografiere al camerei să fie modificat; zoom-ul este mare, iar vizualizarea în direct a imaginii de fotografiat se poate face şi de la distanţă. Cu ajutorul acestei BeetleCam, fraţii Burrard-Lucas au surprins puii de leu, intrigaţi de prezenţa camerei, lei la joacă ori la odihnă, toţi aproape pozând ca modele pentru ochiul fotografic. Chiar şi cu măsurile de întărire luate, echipamentul tot a fost ţinta jocului puilor de leu şi a suferit mici stricăciuni. Dar, cu răbdare, cei doi fraţi au reluat sesiunea foto şi au obţinut şi mai multe imagini, mai ales că, după câteva zile, leii se obişnuiseră cu prezenţa camerei.

 

BeetleCam

 

Iată câteva dintre imaginile astfel surprinse de cei doi fotografi:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonus: un video despre aventura fotografierii leilor

 

Sursa: TreeHugger

Foto: William Burrard-Lucas

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger