Cum să fii Moş Crăciun? Te învaţă Academia de “Moşi Crăciuni” din Japonia

0

Vrei să fii Moş Crăciun, dar nu ştii ce presupune această funcţie? Poţi să te înscrii la academia care te pregăteşte pentru cum să fii un Moş Crăciun veritabil; adică te învaţă diverse trucuri şi cum să răspunzi întrebărilor-capcană venit de la mai mici sau mai mari. Academia funcţionează într-o ţară fără o îndelungată tradiţie a Crăciunului, dar cu o cultură puternică a cumpărăturilor de Crăciun: Japonia.

 

 

Tokyo’s Santa Claus Academy pregăteşte, şi pentru acest an, zeci de studenţi aspiranţi la rolul de Moş Crăciun. Sau „Santa-san”, cum i se spune în Japonia. „Sunt atât de mulţi copii în zilele noastre care nu mai cred în Moş Crăciun. Aşa că mi-am propus să îl readuc în vieţile noastre”, explică directorul academiei, Masaki Azuma, un bătrânel simpatic de 70 de ani. El este cel care dirijează studenţii înspre a-şi asuma în totalitate rolul de Moş Crăciun (cum să crezi că eşti Moş Crăciun, să intri cu totul în pielea personajului, să devii una cu el): astfel, ei sunt învăţaţi, spre exemplu, să nu răspundă niciunei întrebări sau adresări care nu conţine sintagma „Santa-san”. Diverse trucuri din magia la îndemâna tuturor fac parte din arsenalul viitorilor moşi, pentru că, spune profesorul, acestea sunt o modalitate foarte bună de a sparge gheaţa în orice situaţie, mai ales atunci când eşti înconjurat de copii.

Cum să răspunzi întrebărilor imprevizibile ale copiilor este un alt curs important la academie. „Un copil îţi spune: Casa mea nu are horn şi avem şi un sistem de alarmă modern, deci cum vei putea să vii la noi acasă şi să îmi aduci cadoul?”, este o astfel de întrebare-capcană. Cum îi răspunzi? Academia te învaţă să îi spui că treaba ta, ca Moş Crăciun, este să duci cadouri indiferent de obstacole, aşa că în mod sigur vei găsi o cale să ajungi la el acasă. Sau îi spui că sistemul de alarmă îl va recunoaşte că e Moş Crăciun şi îl va lăsa să intre fără probleme. Odată ce încheie cursurile, studenţii se îmbracă în costumele roşii cu alb şi ies pe stradă, exuberanţi, salutând lumea şi făcând fotografii cu toţi doritorii. „Chiar şi în aceste timpuri în schimbare, Moş Crăciun este un personaj care trebuie să trăiască în inimile noastre, ale tuturor, mereu”, crede fondatorul academiei japoneze de instruit Moşi Crăciuni.

 

Sursa: Reuters

Foto: BaltimoreSun


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger