Cum să fii eco în viaţa de apoi

1

Deşi e un aspect la care preferăm să nu ne gândim, putem decide ca ce se alege de noi după moarte să aibă o soartă mai “verde” decât o înhumare. Aşadar, ce avem de ales, pe lângă tradiţionalele ritualuri şi pe lângă donarea propriului corp în numele ştiinţei, pentru o viaţă de apoi cât mai neobişnuită?

1. Un giuvaer LifeGem

 

LifeGem este prima companie care ne poate ajuta să-i transformăm pe cei dragi în “diamante memoriale”. Acestea pot fi de forme şi culori diferite, fiind obţinute prin comprimarea carbonului. Singura diferenţă este că, în loc de minerale inanimate, suntem comprimaţi noi. Aceste pietre pot apoi fi încorporate în bijuterii.

2. Discuri de vinil

 

 

And Vinyly este o iniţiativă perfectă pentru toţi iubitorii de muzică şi, mai ales, pentru iubitorii discurilor de vinil. Când ajungem ca capătul vieţii, această firmă ne poate transforma cenuşa într-un disc, pe care poate fi imprimat fie un mesaj de adio, fie testamentul sau muzica preferată.

 

3. Coralul nemuritor

 

Dacă aţi fost pasionat de viaţa marină, aveţi şansa ca, la sfârşitul vieţii terestre, să vă reciclaţi corpul într-un recif şi să deveniţi astfel habitat pentru corali şi multe microorganisme. Cenuşa umană este amestecată cu ciment, apoi amplasată pe coastă într-o ceremonie în stil militar, iar suportul subacvatic rezultat are o durată de viaţă garantată de 500 de ani.

4. Creioane

Nadine Jarvis a creat pentru toţi amatorii de scris şi scriitură, un set de creioane foarte special: o cutie de lemn în care se află creioane realizate din cenuşă umană. Dintr-un singur corp, pot fi produse circa 240 de creioane. Cutia conţine, de asemenea, o ascuţitoare, iar când creioanele ajung la final, aceasta se transformă în urnă, adăpostind resturile de cenuşă.

5. Rafturi pentru viaţă

 

Dacă sunteţi o persoană prevăzătoare, William Warren este omul dumneavoastră. Încă din timpul vieţii, vă puteţi procura de la el rafturi multifuncţionale, iar când vă va veni sorocul, acestea se pot dezasambla foarte uşor şi monta într-un sicriu.

6. Obiecte 3D imprimate


Odată cu apariţia imprimantelor 3D, cenuşa umană poate fi transformată în obiecte care de care mai neobişnuite sau mai reprezentative pentru viaţa celui care a fost. Designerul Wieki Somers a creat un astfel de obiect, un comentariu la adresa ataşamentelor umane faţă de obiecte.

7. Un copac


Spaniolul Martin Azua a combinat noțiunea romantică de viață după moarte cu o soluție eco la partea neplăcută a tranziției. Astfel, a inventat “urna bio” care este o urnă biodegradabilă făcută din coajă de nucă de cocos, turbă și celuloză, iar înăuntru conține sămânța unui copac. După ce rămășițele omenești sunt pue în urmă, aceasta poate fi plantată și începe să crească. Poți chiar alege ce tip de copac vrei să fii după moarte, în funcție de spațiul disponibil.

 

Sursa: Inhabitat

 


Un comentariu

  1. “The carbon from the remains is converted to graphite after purification,[6] from which point it is placed in a diamond synthesis press. The diamonds are made via the thermal gradient method using alloys as a flux at pressures of 5.0–6.0 GPa and temperatures of 1,600–2,000 °C. The entire process, from cremation to finished stone, takes up to six months for yellow LifeGem diamonds and up to nine months for blue LifeGem diamonds.”

    Deci nu cred nici in ruptul capului ca produsul final are mai putina energie inglobata decat ceea ce ramane dupa o inhumare obisnuita.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger