Cum să economisiți apă. 10 metode

3

Criza apei este una intre cele mai importante provocări ale vremurilor. Din cauza creșterii demografice și schimbărilor climatice, apa devine o resursă tot mai prețioasă. Ca urmare, conservarea ei este esențială. Iată câteva sfaturi care, deși nu sunt noi, nu sunt cunoscute încă suficient. Câteva măsuri simple pot face diferența.

1. Verifică locuința și repară orice robinet sau toaletele care curg. Astfel vei evita risipa de apă din cauza defecțiunilor.

2. Ia în calcul înlocuirea toaletelor vechi cu modele mai noi care consumă mai puțină apă. Dacă nu se poate acest lucru, umple o sticlă de doi litri cu apă și pune-o în rezervorul de la toaletă pentru a reduce consumul de apă.

3. Verifică dușul. Dacă poți umple o găleată de 4 litri de apă în mai puțin de 20 de secunde, înlocuiește capul de duș cu o vesiune cu un jet mai puțin puternic.

4. Instalează un încălzitor de apă lângă chiuveta din bucătărie pentru a nu irosi apa așteptând să se încălzească.

5. Pentru peluză, ia în considerare instalarea unui istem de irigare cu picătura pentru a evita irosirea apei din cauza vântului sau evaporării. Cu ajutorul acestui sistem, apa ajunge direct la iarbă.

6. Închide apa când te speli pe dinți. Doar închizând apa în timpul periatului poți economisi 30 de litri de apă pe zi.

7. Alege dușul în locul băilor. Un duș de 5 minute înseamnă, în medie, între 30 și 90 de litri de apă spre deosebire de o baie care înseamnă aproape 250 de litri de apă.

8. Umple mașina de spălat la maximum sau reglează consumul de apă în funcție de încărcătură.

9. Când speli vasele, umple chiuveta cu apă în loc să ții apa curgând tot timpul.

10. Dacă uzi peluza, fă acest lucru dimineața sau seara pentru a evita pierderea de apă prin evaporare, ceea ce se întâmplă la orele mai calde din timpul zilei.

Foto: Flickr / spcbrass

Citiți și:

10 produse interzise în meniul unui vegan

Cât va mai crește prețul alimentelor?

5 efecte ale încălzirii globale care dăunează sănătății

Tags:3 comentarii

  1. pai romanii economisesc apa de cind se stiu . toti puti a transpiratie , nu se spala pe dinti , prefera alcoolul in loc de apa , cit despre dus s-au o baie asta o data pe saptamina atunci cind nicie ei nu se mai suporta.

  2. Pingback: TOTB.ro - Suprafața de gheață arctică din acest an concurează pentru recordul negativ » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger