Cum să curățați usturoiul la microunde

5

Dacă vreți să economisiți un minut sau două din energia necesară decojirii unui cățel de usturoi, încercați metoda prezentată de NPR.org, care implică un cuptor cu microunde. Jurnaliștii americani au contactat și un om de știință specializat în mâncare pentru a le explica de ce funcționează.

 

Flickr/conskeptical

 

Ideea e simplă. Puneți un mănunchi întreg de căței de usturoi la microunde și așteptați 15-20 de secunde pentru a-i decoji apoi mai ușor. După ce îl scoateți, cățeii alunecă practic din coaja lor, singurul disconfort fiind că sunt cam lipicioși. Afând această metodă, NPR a contactat un asistent din cadrul departamentului pentru știința mâncării de la Cornell University, Gavin Sacks, pentru a-l întreba cum și de ce funcționează.

Microundele, a răspuns Sacks, încălzesc apa din usturoi, ceea ce cauzează divizarea celulelor. Iar aburul rezultat rupe legăturile dintre coajă și miez. Există însă și dezavataje. Din moment ce expunerea usturoiului la microunde e asemănătoare cu opărirea lui, procesul dezactivează parțial niște enzime responsabile pentru gustul său înțepător. Așa că rezultatul ar putea pișca mai puțin decât varianta crudă. Aflați mai multe pe NPR.org.

 


5 comentarii

  1. Interesanta partea cu distrugerea (scuze – dezactivarea.. not) “partiala” a enzimelor. cam cat de “partial” ? Si cum am putea sa le reactivam dupa decojire?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger