Cum să cumpărați 1.000 de greieri cu 16 dolari pentru reptila voastră

0

“Am căutat sub fiecare piatră pentru a găsi cele mai bune insecte cu care să vă hrăniți reptilele. Rezultatul a fost acești greieri vii, crescuți la fermă, care sunt atât de buni, încât garantăm livrarea acestor insecte de mâncat chiar la ușa voastră. Greieri sănătoși care au o durată lungă de viață (sau, mai bine spus, ‘ar fi avut’)”. Așa își prezintă un site care vinde tot soiul de produse și dispozitive pentru animale una dintre oferte. 100 de greieri costă 8,99 dolari, 500 de astfel de insecte cu 2 dolari mai mult, iar dacă vreți să cumpărați 1.000, aveți parte de o super ofertă: 15,99 dolari. Dacă un cal se vinde în Letea cu 100 RON, de ce nu i-am cumpăra șopârlei noastre de acvariu vreo 2.000 de greieri la același preț?

Aflăm că greierii crescuți la fermă stimulează mecanismul natural de hrănire al reptilelor carnivore și le asigură substanțe nutritive importante. Circa 1.000 de greieri adulți necesită un acvariu de cel puțin 40 de litri, ornat cu cofraje de ouă și scoarță de orhidee. Trebuie asigurate totodată și locuri întunecate în care să se ascundă micile insecte, care au nevoie de o temperatură optimă de 21-24 grade Celsius în timpul zilei și al nopții (pentru ca metabolismul lor să funcționeze normal). Greierii sunt omnivori, așa că mănâncă atât plante, cât și carne. Cu 24 de ore înainte de a-i introduce în gura unei reptile, site-ul „Doctors Foster and Smith” (a căror deviză este Because we’re vets, we like pets – Suntem medici veterinar, așa că ne plac animalele de companie), recomandă supunerea lor unui regim bogat în calciu – Fluker’s High Calcium Cricket Diet, care se găsește de cumpărat tot pe magazinul online. Folosiți un vas mic umplut cu pietriș băltind a apă la suprafață și Calciul Fortified (un alt produs de pe site) pentru a asigura o sursă constantă de apă.

Ce să mai zicem? Există oare o altă modalitate de a hrăni o reptilă de companie? Sau poate suntem noi prea slabi de înger.

Foto: Flickr/scoobygirl

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger