Cum să creăm o grădină într-un spaţiu mic

0

Dacă vă doriţi puţină verdeaţă în colţul apartamentului sau la birou, dar spaţiul pe care l-aţi putea colora cu flori este foarte mic, să ştiţi că s-a gândit cineva la o soluţie pentru asta: soluţia se numeşte Mobilegro şi este un fel de grădină – container, ideală pentru plantat verdeaţă în spaţii mici.

 

 

Inventatoarea Mobilegro, Angela DiMaggio, ea fost cu succes solicitată inclusiv de centre de grădinărit pentru a produce cât mai multe astfel de containere, în care se pot planta atât flori, plante ornamentale, cât şi legume, zarzavaturi. Structura este construită din oţel (acoperit cu pulbere), iar culorile, designul şi dispunerea recipientelor pot fi modificate, personalizate, în funcţie de tipul de spaţiu pe care trebuie să îl umple şi dacă acesta este în interior sau afară. Toată structura stă pe role, fapt care îi conferă mobilitate rapidă, uşoară, aşa că poate fi mutată oricând în alt spaţiu.

Puteţi planta în acest container orice, de la flori pe care, de regulă, le puneţi în ghiveci, la ridichi, morcovi, ceapă, păstârnac, sfeclă, napi, alune de pământ sau ţelină – adâncimea containerelor este suficient de mare pentru a adăposti rădăcinile puternice şi lungi ale unora dintre legumele menţionate. Mobilegro este un sistem ideal pentru apartamente, balcoane, terase, având în egală măsură scop decorativ şi utilitate culinară. Până şi şcolile care au beton în curte (şi uneori şi o curte mică) s-ar putea folosi de acest sistem pentru a înveseli atmosfera şi a-i obişnui pe copii cu atenţia pentru verdeaţă.

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Mobilegro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger