INFOGRAFIC | Cum s-au mobilizat oamenii după tragedia din Colectiv

0

Vineri, 30 octombrie, în clubul Colectiv din București s-a produs un incendiu în urma căruia și-au pierdut viața, până acum, 30 de persoane. Incidentul a avut loc în timpul unui concert susținut de formația Goodbye to Gravity, iar cauza vehiculată în prezent este un foc de artificii care ar fi aprins bureții fonoizolatori de pe pereții și stâlpii localului. Adevărata cauză din spatele incendiului urmează să fie stabilită după expertiza tehnică a Institutului Național pentru Securitate Miniera și Protecție Antiexplozivă din Petroșani. O parte din victime au murit pe loc, arse sau intoxicate cu monoxid de carbon și acid cianhidric, altele pe paturile spitalelor. În momentul de față, există în continuare 140 de răniți, dintre care 90 se află în stare critică, cu arsuri grave, iar autoritățile se așteaptă că numărul morților să crească de la o zi la alta.

Incidentul a atras o mobilizare fără precedent din partea semenilor, atât virtual, prin oferirea de informații prețioase și exprimarea solidarității în mediul online, cât și material, prin donări de sânge în centrele de transfuzii, unde s-au format cozi lungi, și de ajutoare materiale oferite familiilor victimelor. Mai jos am realizat un infografic cu principalele informații care descriu gradul de mobilizare și solidarizare a oamenilor cu vicitimele tragediei din clubul Colectiv. Acestea au fost preluate de pe site-urile unor publicații media și televiziuni și de pe rețelele sociale, care au acoperit din plin evenimentul.

Suse: Mediafax, Hotnews, Realitatea, PRO TV, DCNews.ro, Stiripesurse.ro, colectiv.info, Unimedia.info, Petitieonline.com, Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger