Cum puteți înlocui frigiderul cu natura

0

Artistul Jihyun Ryou a realizat un proiect menit să ne învețe metode alternative de depozitare a fructelor și legumelor astfel încât acestea să-și păstreze prospețimea. Deși frigiderul pare cea mai la îndemână și eficientă soluție pentru conservarea produselor, unele dintre acestea nu o duc prea bine în cutia frigorifică și ar fi mai gustoase și mai longevive dacă ar fi ținute pe rafturile din bucătărie. Natura, scrie fastcoexist.com, oferă nenumărate soluții de maximă valorificare a alimentelor.

Proiectul Save Food From the Refrigerator documentează soluții pentru o viață mai lungă și gustoasă a produselor care adesea implică simbioza cu alte produse. „Cercetând situația actuală privind conservarea alimentelor, am aflat că delegăm tehnologia să aibă grijă de mâncarea noastră, mai exact frigiderul”, spune autorul Jihyun Ryou, care lucrează de ceva vreme la proiect. „Nu mai observăm mâncarea și nu înțelegem cum trebuie ea tratată”.

Așadar, aflăm de la el că din moment ce merele eliberează o cantitate seminificativă de etilenă (gaz incolor și inflamabil compus din carbon și din hidrogen), ele pot accelera procesul de coacere a fructelor și legumelor depozitate în prezența lor. Iar atunci când sunt ținute la un loc cu cartofii, mereke împiedică încolțirea legumelor cu tubercule. Mai departe, dacă legumele cu rădăcină sunt plasate în poziție verticală pe rafturi și cufundate în nisip, asta permite organismului lor să economisească energie și să-și păstreze prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp. Nisipul contribuie la menținerea umidității adecvate.

Totodată, poate ar fi bine să știm că un ou are milioane de găuri în coaja lui, prin care absoarbe cu ușurință mirosurile și substanțele din jurul său. Asta îi dă un gust neplăcut dacă este ținut în frigider alături de alte alimente. Raftul conceput de Ryou pentru depozitarea ouălor departe de frigider are în mijloc un recipient de sticlă umplut cu apă și folosit pentru testarea prospețimii. Cu cât un ou este mai proaspăt, cu atât se scufundă mai adânc în recipientul respectiv. Accesați Save Food From the Refrigerator pentru mai multe soluții de conservare în lipsa frigiderului. Îl puteți contacta și pentru o carte cu metode alternative.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger