Cum poți trăi renunțând la mâncare

6

Am descoperit de curând povestea lui Rob Rheinhart care, pornind de la ideea că, în fond, corpul nu are nevoie de mâncare, ci doar de substanțele nutritive pe care le conține, a decis să facă un experiment. Așa că a ales să lase în urmă carnea, legumele și fructele, în favoarea unui cocktail de vitamine și minerale, de care corpul are nevoie.

food-pyramid

Rheinhart susține că timp de treizeci de zile nu a gustat deloc alimente tradiționale, cu excepția uleiului de măsline și a sării de bucătărie. A documentat atent susbstanțele de care corpul are nevoie și și le-a procurat în formă brută, astfel încât, spune el, ”în prima zi, bucătăria mea arăta mai degrabă ca un laborator de chimie”. Prin amestecarea substanțelor respective, a rezultat o pastă lochidă de culoare bej, pe care autorul a botezat-o „Materia” sau ”Substanța” (”Soylent”, în engleză, de la celebrul film SF Soylent Green). În ciuda așteptărilor, cocktailul avea un gust chiar plăcut, ”dulce, suculent”.

Pentru primele trei zile, mesele lui Rheinhart au constat în câte un pahar din acest amestec, însă în a treia zi, observând că nivelul de energie era în scădere, și-a completat dieta cu fier, pe care l-a adăugat în mixul de substanțe. Autorul susține că în doar patru zile a observat o schimbare esențială la nivelul pielii, care devenise luminoasă și cu un aspect mai sănătos, dar și un capital de energie sensibil mai ridicat, precum și o ameliorare a condiției fizice. Deși în primele zile au intervenit uneori poftele pentru alimente tradiționale, americanul susține că, până la sfârșitul experimentului, gândul la mâncare a ajuns să-l lase rece, dacă nu să-l dezguste.

După această lună, ”mă simt ca un om de milioane. Condiția mea fizică e mult mai bună, pielea curată, dinții mai albi, părul mai gros, iar de mătreață am scăpat,” spune Rheinhart, a cărui poveste o puteți citi pe îndelete aici. De asemenea, autorul susține că performanța intelectuală s-a îmbunătățit și ea, că senzația de oboseală a dispărut, că se simte mai alert, mai vioi și că doarme mai bine. Totodată, această dietă îl ajută să economisească timp – înaintea aloca zilnic două ore pentru pegătirea meselor, în vreme ce acum totul s-a redus la cinci minute. În ceea ce privește banii, dacă înainte cheltuia circa 220 de dolari pentru cumpărături și alți 250 de dolari pentru mesele ocazionale la restaurant, de când ”mănâncă” numai ”Materie”, cheltuie circa 50 de dolari pe lună. ”Cu Materie, îți poți îmbunătăți condiția fizică și psihică în schimbul a doi dolari pe zi. Această substanță durează luni de zile, nu necesită păstrarea la rece, se transportă ușor, e ieftină și ecologică, nu conține substanțe dăunătoare,” explică Rheinhart.

Această primă lună i-a schimbat viața autorului, după cum povestește acesta, având de gând să continue experimentul.

 

 

Sursa: Robreinhart.com

Foto: lifebridgeblogs.org


6 comentarii

  1. Pai atunci stomacul, care in mod normal are rolul sa digere alimentele, ce mai face? Eu stiu clar ca atunci cand nu mananc asa cum trebuie stomacul meu reactioneaza de-a dreptul urat …

  2. Mi s-ar fi parut mai echilibrat articolul vostru daca ati fi prezentat si parerea unui/unor specialist/i despre acest lucru. Altfel pare ca promovati actiunile acelui om, care mie mi se par extremiste si periculoase. Lasand deoparte faptul ca el se simte mai bine, a trecut doar o luna de cand face asta. Deocamdata nu stie care sunt urmarile pe termen lung asupra sanatatii sale. Si va mai trece timp pana sa afle. Dar intre timp se pot apuca diversi oameni sa faca la fel, pentru ca ‘hei, omul se simte bine!’.

    Ca fapt divers e interesant. Ca articol, lasa de dorit.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger