Cum pot fi redate naturii scaunele de care nu mai avem nevoie

0

Scaune în copaci? Da, este o idee inedită, artistică, dar una care promovează reciclarea şi al cărei scop, în final, este de a reda scaunele naturii din care au fost făcute (adică pădurilor din care a provenit lemnul folosit la fabricarea lor), scrie publicaţia TreeHugger.

 

 

Ideea de a plasa scaune în copaci îi aparţine artistului american Tom Shields, care a conceput şi realizat această expoziţie în North Carolina Museum of Art in Raleigh, din statul Carolina de Nord, SUA. Shields lucrează mult cu scaune pentru că se găsesc la tot pasul (lumea le aruncă cu uşurinţă), dar şi pentru că vede reflectată în ele imaginea relaţiile interumane. „Nu încerc să reinventez scaunul, să îl fac mai confortabil sau să creez un nou design modern. Sper să subliniez doar rolul jucat de mobilier în viaţa noastră: o masă vorbeşte despre comunitate, suport, cabinele sunt boxe ale secretelor, iar scaunele sunt reprezentări ostentative ale noastre”, explică artistul.

Toate scaunele folosite în expoziţie au fost recuperate din diverse locuri unde fuseseră aruncate. Înainte de a începe instalarea lor în copaci, Shields s-a consultat cu un specialist în arbori, pentru a fi sigur că nu răneşte sau distruge copacii. Scaunele sunt astfel puse încât par a creşte din copaci, în anumite cazuri, subliniind ceea ce artistul dorea să sublinieze – că, într-adevăr, copacii sunt sursa acestor obiecte de mobilier. În ani, copacii se vor dezvolta în jurul scaunelor, iar acestea vor deveni parte din copaci, iar, în final, vor putrezi alături de alte părţi ale pădurii, făcând astfel parte din ciclul normal al vieţii în natură.

 

 

stire 18 feb scaune 2

 

stire 18 feb scaune 3

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Tom Shields

 

Puteţi citi şi:

Case din sticle de plastic reciclate, o soluţie pentru oamenii fără adăpost

FOTO Reciclare artistică: sculpturi din skateboard-uri

Reciclare artistică: un iglu, cu dragoste

FOTO Reciclare artistică: rochii din benzi elastice sau agrafe de hârtie

FOTO Portrete 3D din gunoaie

Reciclare artistică: 65.000 de CD-uri transformate în nuferi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger