Cum pleacă durabilii în Delta Dunării?

1

Se lansează CONCURSUL DEZVOLTĂRII DURABILE! De săptămâna viitoare, beneficiarii de POSDRU se vor putea întrece în măsuri de dezvoltare durabilă promovate prin proiectele lor. Pe comunitatedurabila.ro. Află mai multe şi hai şi tu!

 

 

Urmăreşte filmul introductiv mai jos!

 

E un concurs despre

– oportunităţi economice care nu se bat cap în cap cu protecţia mediului şi a oamenilor;

– soluţii la problemele de azi care să nu compromită viitorul;

– dezvoltare economică şi egalitate, participare, conservarea resurselor naturale, păstrarea culturii şi a specificului local, protecţia biodiversităţii.

În adevăr, dezvoltarea durabilă e răspunsul pentru toate astea. Iar serialul de clipuri animate care începe acum este încă o demonstraţie, organizată în 6 mari capitole. Personajele gazdă, Mai Mult şi Mai Puţin, vor dezbate în fiecare episod beneficiile unui comportament durabil, dilemele cu care ne confruntam când facem proiecte şi soluţiile la care putem apela.

Ne-au inspirat castorii. Chiar ei, mamiferele cu cel mai dezvoltat spirit de grup, cu leadership şi roluri bine definite pentru fiecare individ, capabile să construiască cele mai sustenabile baraje şi locuinţe lacustre. În comunitatea durabilă ne-am pus în cap să provocăm şi să împărţim cunoaşterea despre lucruri şi fapte durabile.

Chiar dacă în România zilelor noastre multe dintre obiectivele dezvoltării durabile par să fie antagonice, în comunitatea durabilă mai ştim şi că SE POATE. Şi vrem să o şi demonstrăm.

Asta e PROVOCAREA. Să găsim împreună, la finalul fiecărui episod, exemple 100% româneşti de creştere durabilă, de proiecte eficiente, făcute cu respect pentru resursele de azi şi drepturile generaţiilor viitoare (la dezvoltare, la mediu curat, la egalitate de şanse).

Ne alegem cu o colecţie de resurse şi recomandări valoroase pentru oricine are pe mână un proiect în ţara asta. Iar cei mai activi şi interesaţi vor avea ocazia sa înveţe, printr-o excursie de studiu, diferenţa dintre un proiect durabil şi unul care doar strică resurse.

Câştigi atât de mult, cu atât de puţin! Înainte de a intra în concurs, însă, citeşte-i REGULAMENTUL!

 

 

Această iniţiativă aparţine revistei Comunităţii Durabile şi face parte din colecţia de resurse a primei comunităţi de practică pentru dezvoltare durabilă din România. Comunitatea este un rezultat al proiectului „Parteneriat pentru dezvoltare durabilă”, co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ”Investeşte în oameni!”, iniţiat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu ActiveWatch şi implementat cu sprijinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.


Un comentariu

  1. Pingback: O excursie spre UNESCO și justiție socială | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger