Cum petrecem Ora Pământului?

1

Ora Pământului este celebrată mâine, 29 martie, de la 20:30 la 21:30, în toate ţările din lume care participă la eveniment. Actul simbolic a fost iniţiat în anul 2007 şi este menit să ne atragă atenţia asupra impactului nostru asupra planetei pe care vieţuim.

 

Lady and the Tramp

 

Dacă alegeţi să stingeţi luminile în Ora Pământului (şi toate dispozitivele electronice, pe lângă becuri), dar nu doriţi neapărat să participaţi la manifestările organizate de autorităţi sau ONG-uri (în special în oraşe), puteţi face diverse alte activităţi, ca să nu staţi să vă muşcaţi degetele pe întuneric ori să fiţi tentaţi să verificaţi Facebook-ul de pe telefon. Iată câteva dintre modalităţile în care puteţi petrece în mod plăcut şi intim Ora Pământului:

 

1. Organizaţi o cină la lumina lumânărilor, fie cu persoana iubită, fie cu familia sau chiar cu mai mulţi prieteni.

 

2. Organizaţi o seară cu prietenii în care să jucaţi jocuri de societate la lumina lumânărilor (cum sună „mima” la lumânare?).

 

3. Faceţi o plimbare în natură, dacă este senin, ieşiţi să priviţi stelele.


4. Dacă natura nu vă este tocmai la îndemână, ieşiţi la o plimbare nocturnă în oraş. Cu ocazia aceasta, veţi vedea şi pe unde sunt sau nu stinse luminile.


5. Faceţi o plimbare nocturnă cu bicicleta, fie că este în oraş, fie că este în afara lui. Veţi dormi foarte bine după aceea!

 

6. Încercaţi să faceţi exerciţii la lumina lumânării – yoga sau orice altceva.

 

7. Dacă aveţi un prieten chitarist, invitaţi-l să susţină un moment „unplugged” şi adunaţi mai mulţi prieteni laolaltă. Cu cântec şi voie bună, nici nu vă veţi da seama când a trecut o oră!

 

8. Dacă aveţi copii, profitaţi de moment să le citiţi o poveste la lumina lumânărilor şi, poate, să le explicaţi de ce este bine să ne respectăm planeta.

 

9. Faceţi dragoste. Sau staţi de vorbă cu partenerul, liniştiţi, fără zgomotul de fond al televizorului sau calculatorului.

 

Dacă vă vin şi alte idei, şi mai bine, poate ni le împărtăşiţi şi nouă!

 

Sursa: WWF EARTH HOUR 2014, Ora Pământului

Foto: IH

Foto main: Doamna şi Vagabondul

 

Puteţi citi şi:

România pe harta conflictelor de mediu din lume

WWF pune în concurs panouri solare în valoare de 20.000 de euro, în cadrul campaniei Ora Pământului

Earth Hour a devenit o tradiţie în România: peste 30 de evenimente simultane în toată ţara

Timişoara a câştigat competiţia pentru Capitala Earth Hour 2013

VIDEO Ora Pământului, 2013


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger