Cum au scăpat chinezii de stres în ajunul Crăciunului: prin bătaie cu perne

0

 

Perne purtând numele persoanelor sau lucrurilor care au dat motive de stres fiecărui chinez participant la bătaia pentru alungarea nervilor au făcut deliciul publicului în Shanghai. Aici a avut loc bătaia cu perne organizată pentru a „răcori” spiritele înaintea sărbătorilor.

 

Este al cincilea an când are loc evenimentul, care adună din ce în ce mai mulţi studenţi, funcţionari sau angajaţi din domeniul privat. Iniţiatorii şi-au propus să organizeze o astfel de bătaie cu perne şi în ziua de 30 decembrie, înainte de celebrarea noului an, cu acelaşi scop: ca oamenii să îşi verse nervii asupra pernelor şi, apoi, să fie liniştiţi şi veseli la petreceri. „Presiunea pusă asupra tinerilor studenţi sau a celor care activează în diverse domenii şi lucrează, în general, în birouri, este tot mai mare în prezent. Sperăm să le oferim un instrument prin care să scape de stres înaintea noului an”, a motivat fondatorul evenimentului, Eleven Wang.

Fiecare participant poate scrie pe pernă numele persoanei sau lucrului care i-a produs stres considerabil, apoi intră în bătălie cu perna respectivă. Pernele se oferă la intrarea în perimetrul evenimentului, care este precedat de un concert rock. Abia apoi începe bătălia propiu-zisă. Unii dintre participanţi le aruncă pur şi simplu în aer, alţii se bat de-a binelea, cu cei din jurul lor (desigur, nimeni nu este rănit, pernele fiind umplute doar cu aer sau puf). Pentru cei care au luat parte la eveniment, rezultatele au fost mai mult decât mulţumitoare: toţi s-au simţit bine şi s-au amuzat, uitând de problemele adunate de-a lungul anului.

 

Sursa: Reuters

Foto: The News

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger