Cum arata anotimpurile pe Flickr

3

flickr1

Desi primavara nu s-a instalat confortabil in calendar, culorile naturii incep sa prinda din nou viata. Iar serviciul photo sharing dovedeste din plin acest lucru. Un cerc al culorilor de pe Flickr a fost creat pentru a ilustra cromatica in fotografii a fiecarui anotimp.

“Fiecare dintre noi doi vede lumea ca un flux de culori, iar in primavara acestui an ne-a venit ideea acestui cerc. Am inceput cu o colectie de fotografii facute in Boston si urcate pe Flickr”, spun Fernanda Viegas si Martin Wattenberg de la Visual Communication Lab de la IBM.

Utilizand un algoritm special realizat, cei doi au realizat un software care calculeaza proportia relativa a diferitelor culori regasite in fotografiile realizate in fiecare dintre lunile anului. Rezultatul a fost transpus in roata care se vede mai sus. In partea de sus a cercului se incepe cu luna martie, iar astfel la diametru opus putem vedea culorile lunii septembrie.

Sursa: Makezine.com

Tags:3 comentarii

  1. Poza de aici are vara sus si iarna jos (vezi http://hint.fm/projects/flickr/), asa ca in partea de sus apare luna iunie, si nu martie cum este mentionat in articol. De asemenea, este important de mentionat ca anotimpurile apar in ordine pe cerc in sensul acelor de ceasornic.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger