Cum ar vota Iisus asupra unor mari probleme cu care se confruntă societatea

1

YouGov, o organizaţie specializată în sondaje de opinie, i-a îndemnat pe americani, identificaţi în proporţie de aproape 80% ca fiind creştini, să se gândească la problemele cu care se confruntă SUA în prezent şi să încerce să ghicească cum le-ar adresa Mântuitorul, aflăm de la Huffington Post. Rezultatele arată că publicul american este adesea scindat de religie când vine vorba de temele arzătoare din ţara lor, dar în mare parte mai liberal decât se aşteaptă că ar fi Iisus.

 

 

Deşi 55% dintre americani susţin căsătoriile gay, doar 32% dintre respondenţii sondajului YouGov cred că Iisus ar fi de acord această practică. Numai ateii şi agnosticii cred într-o proporţie foarte mare că Mântuitorul ar susţine căsătoriile gay. Discrepanţa dintre convingerile americanilor şi presupusele convingeri ale Fiului lui Dumnezeu se observă şi în cazul avortului legal. 52% dintre americani cred că Iisus s-ar opune acestei practici şi 20% că ar susţine-0; asta deşi 47% dintre americani s-au autodeclarat pro-choice într-un studiu Gallup. Totodată, deşi 68% dintre americanii nereligioşi s-au declarat pro-choice, majoritatea ateilor şi agnosticilor din studiul YouGov nu cred că Iisus ar susţine legalizarea avortului. Lucrurile stau altfel însă în ceea ce priveşte accesul universal la servicii de sănătate.  Mai exact, 54% dintre americani susţin asta şi 55% cred că Iisus ar susţine-o la rândul său. La polul opus, 32% dintre americani se opun şi doar 19% cred că Iisus s-ar opune la rândul său accesului universal la servicii de sănătate.

Mai departe, marea majoritate a respondenţilor sunt de părere că Mântuitorul nu ar sprijini pedeapsa capitală în cazul crimelor. Cu toate acestea, studiul YouGov a aflat că un număr foarte mare de americani susţin această pedeapsă la nivel individual, gradul cel mai scăzut de sprijin fiind înregistrat în rândul celor care se roagă o dată pe săptămână şi cel mai ridicat în rândul celor bogaţi. Apoi, 45% dintre americani cred că Iisus ar fi în favoarea unor legi mai stricte în privinţa accesului la arme, 25% cred că s-ar opune şi 29% nu ştiu ce să creadă. Prin urmare, Iisus ar fi puţin indecis în această privinţă. În schimb, deşi şi-a petrecut mare parte din viaţă ajutându-i pe cei săraci şi marginalizaţi, Mântuitorul, cred americanii, nu ar susţine impunerea unor taxe mai mari pe veniturile celor bogaţi. Ar susţine însă reducerea emisiilor de dioxid de carbon, cred 52% dintre americani, deşi studiul nu specifică cum s-ar adresa acestei probleme.

 

Puteţi citi şi:

Dacă Iisus ar trăi azi, ar arde-o pe Facebook

Un document vechi de peste 1.500 de ani, descoperit în Turcia, susţine că Iisus nu a fost crucificat


Un comentariu

  1. Vai de capul vostru.
    Modul asta de a pune problmea este atit de stupid ca nici macar nu ai ce sa mai zici.
    Este de fapt specific unei lumi in deriva.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger