Cum ar fi dacă bicicletele ar ocupa la fel de mult spaţiu precum maşinile, în trafic?

0

Pentru cei mai mulţi şoferi sau adepţi ai automobilelor, este greu de vizualizat cât de mult spaţiu ocupă acestea în trafic, mai cu seamă în oraşele mari şi aglomerate. Aşa că un grup de ciclişti şi susţinători ai ciclismului din Letonia au decis să creeze o demonstraţie, vizuală, de Ziua Internaţională fără Maşini, care a fost celebrată pe 22 septembrie.

 

 

Cei care au participat la acţiune au confecţionat cadre metalice similare celor ale maşinilor, pe care le-au ataşat bicicletelor şi, astfel, au ieşit în trafic, pe stradă, pentru a ilustra faptul că traficul ar putea fi mult mai lejer dacă oamenii ar renunţa la maşini (măcar în oraş) şi ar alege bicicletele.

 

 

stire 16 oct biciclete 2

 

Activiştii ciclişti au pedalat, astfel, pe străzile din Riga, timp de mai multe ore, ca să demonstreze “cât de stupid este să te foloseşti de o singură maşină, masivă, pentru a transporta o singură persoană”. Grupul de activişti este cunoscut sub numele Divritenis şi condus de un activist pentru ciclism, Viesturs Silenieks, cel care a şi avut originala idee a plimbării cu bicicletele temporar modificate pentru a semăna maşinilor.

 

Surse şi mai multe detalii: Citylab, Colossal

Foto: Let’s Bike It

 

Puteţi citi şi:

Şcoala cu biciclete în loc de bănci

Londra vrea să construiască o autostradă plutitoare pentru biciclişti, pe Tamisa

Copenhaga îşi măreşte reţeaua de piste de biciclete cu o pistă suspendată

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger