Cum ajung să se îmbogățească milionarii

0

Deși este foarte răspândită ideea potrivit căreia, pentru a avea multe zerouri în cont, trebuie să ai un ”spate” solid, un nou studiu pare să conducă la concluzii contraintuitive. 86% dintre milionarii de astăzi au ajuns în vârful ierarhiilor economice pe cont propriu, fără să aparțină unor familii putred de bogate.

 

Realizată de Fidelity Investments, cercetarea susține că un procent covârșitor al celor mai avuți oameni din lume și-a ridicat averea fără susținerea familiei. În medie, milionarii din acest moment au în jur de 61 de ani și bunuri în valoare de peste 3,05 milioane de dolari. ”Milionarii de azi sunt multilateral dezvoltați și, pentru a le înțelege cum se cuvine mecanimsele, trebuie să ținem cont și de traseul lor prin viață, precum și de țintele lor pentru viitor,” spun realizatorii studiului.

Dinntre milionarii care au ajuns în acest punct prin forțe proprii, cei mai mulți au avut drept trambuline de lansare investițiile de capital, precum și ”jongleriile” cu acțiuni și participarea la întreprinderi cu redistribuirea profitului. Dintre cei care și-au moștenit statutul, cei mai mulți au declarat că sursele de îmbogățire au fost averea familiei, antreprenoriatul și investițiile imobiliare.

În ceea ce privește viitorul financiar al acestor oameni cu averi de milioane, 30% dintre ei s-au declarat preocupați de păstrarea capitalului, în timp ce doar 20% s-au dovedit interesați să-l sporească.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Wired.com

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger