Cuba închide cinematografele private

0

Conducerea Cubei a decis închiderea cinematografelor private și a sălilor de jocuri video, sub pretextul că acestea ar fi neautorizate. În acest weekend, autoritățile comuniste au închis zeci de cinematografe și săli de jocuri deschise de oameni la ei acasă, fără ca înainte să fi existat o interdicție explicită pentru acest fel de inițiative.

 

aptopix-cuba-3d-theaters

 

”Proiecția de filme, inclusiv de filme 3D, precum și organizarea de săli pentru jocuri video nu au fost niciodată autorizate,” arată un c0municat de presă transmis de guvern. Cinematografele private, cel mai adesea modeste, s-au bucurat de o mare popularitate în rândul cubanezilor, atâta vreme cât cinematografele de stat sunt depășite și nu prezintă producții cinematografice la zi. Cei mai mulți întreprinzători cubanezi au cheltuit mii de dolari, bai care oricum sunt greu de strâns în Cuba, pentru a deschide aceste săli de cinema sau de jocuri, unde să-i invite pe cetățeni la cele mai noi producții hollywoodiene. ”Tinerii chiar au nevoie de aceste săli. În loc să stea pe străzi, mai bine vin aici,” spune Rafael Gonzales, patronul unui mic cinematograf 3D care a fost închis, citat de Al Jazeera. 

 

 

Totodată, luna trecută, guvernul cubanez a decis interzicerea vânzării private de bunuri importate, măsură ce va afecta peste 20.000 de mici afaceri, contribuind la sărăcirea angajaților care-și câștigă pâinea vânzând haine, echipamente electronice și alte bunuri introduse neoficial în țară de turiști sau de călători specializați în acest tip de comerț. ”Aceste măsuri sunt corecții menite să restaureze ordinea în această formă de administrare, să lupte împotriva infractorilor nepedepsiți și să-i determine pe oameni să trăiască după litera legii,” mai arată comunicatul guvernamental emis în acest weekend.

Sursa: Al Jazeera

 

Puteți citi și:

FOTO ”Cuba Continuă”: Despre fericirea în sărăcie și dictatură


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger