Cu un copac nu faci pădure

0

La nivel global dispar în fiecare an circa 13 milioane de hectare de păduri, adică o jumătate din întreg teritoriul României, un ritm nesustenabil pentru menținerea echilibrului natural al planetei. Pentru a înțelege importanța acestora și a reflecta asupra modelelor de consum sustenabil al produselor pe care le obținem de pe urma pădurilor, Fundația Terra Mileniul III, Asociația Alma-Ro și Grădina botanică “D. D. Brandza” a Universității din București au pus la cale expoziția “Cu un copac nu faci pădure”.

 

Timp de cinci zile, între 21 și 26 septembrie, expoziția poate fi vizionată la Centrul de Educație Ecologică al Grădinii Botanice, între orele 10 și 20, accesul fiind gratuit. “Cu un copac nu faci pădure” este o expoziție interactivă ce invită vizitatorii să descopere beneficiile pădurilor din punct de vedere social, cultural, economic și de mediu și care sunt riscurile despăduririlor și practicilor de exploatare.

Expoziția se compune din fotografii ce ilustrează legătura dintre oameni și natură (din România, Brazilia, Burkina Faso, Camerun și Chile) și filme documentare ce descriu viața comunităților rurale dependente de produsele forestiere. Copiii vor avea ocazia să deseneze pădurile imaginate de ei, iar adulții vor fi invitați să noteze angajamentele pe care și le asumă pentru practici mai bune de consum al produselor forestiere.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger