Cu skateboardul pe scări în jos

0

Skateboarding-ul este un sport şi un hobby iubit de multă lume, în special de copii şi adolescenţi şi, în lumea tot mai aglomerată în care trăim, a devenit chiar o metodă rapidă de a ajunge dintr-un loc în altul, fără maşină sau mijloace de transport în comun. Plus că este spectaculos, dacă ajungi să îl practici la un anumit nivel de performanţă.

 

 

Problema oricărui practicant de skateboarding sunt scările. Scările, oriunde în lume, devin un obstacol pentru mersul pe skateboard. După atâţia ani de când problema persistă, cineva s-a gândit la o soluţie: skateboardul cu opt roţi. Proiectul a ajuns pe platforma Kickstarter şi speră să adune finanţarea necesară pentru a deveni realitate. În viziunea prezentată mai jos, skateboardul se numeşte Stair Rover şi are, ca particularitate, bare în formă de V ataşate axului roţilor. Barele au, la rândul lor, alte roţi, care conferă flexibilitate plăcii la mersul pe scări. Designul este puţin futurist, fără îndoială, dar rezultatul practic este cel care contează.

Creatorul acestui skateboard capabil să învingă scările spune că invenţia sa nu este utilă doar în cazul scărilor, ci şi în cazul suprafeţelor inegale sau accidentate; totodată, pe teren drept, skateboardul funcţionează exact ca unul clasic, cu patru roţi, oferind, în plus, mai multă stabilitate în special la curbele strânse. Deşi componentele din care este creat skateboardul sunt destul de uşoare, acesta ajunge la cinci kilograme, cu totul. Proiecul are termen limită data de 1 august pentru a strânge suma de aproximativ 50.000 de lire sterline pentru realizarea proiectului său (producţia skateboardului şi scoaterea acestuia pe piaţă), iar deocamdată are sub 10.000 de lire din această sumă necesară.

 

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger