Cu mailurile pe care le trimitem în fiecare an, am putea scrie un roman

0

Chiar dacă nu e vorba decât de estimări, care nu iau în calcul tabieturile de corespondență virtuală ale fiecărui individ în parte, să luăm drept bună convenția că un angajat obișnuit (care are, desigur, de-a face cu emailul) petrece săptămânal 13 ore trimițând mailuri. Anual, ar fi vorba de 650 de ore. Alt studiu recent arată însă că numărul de semne din mailurile trimise de noi anual rivalizează cu dimensiunea unor romane celebre.

 

După analiza comportamentului virtual din 2012 a multor utilizatori, o cercetare arată că, în medie, cineva care folosește în mod obișnuit computerul, scrie cam 41.638 de cuvinte doar în mesaje electronice. Totodată, dacă un utilizator primește, orientativ, 5.579 de mailuri, trimițând în același timp circa 879, rezultă că, puse laolaltă, scrisorile virtuale ar însuma în jur de 166 de pagini de text. Luând ca etalon aceste cifre, cei de la The Atlantic compară cantitatea de text trimisă anual în mailuri cu dimensiunile unor romane celebre, luând ca unitate de măsură o pagină de carte standard, care conține 250 de cuvinte. Orientativ, Bătrânul și marea  se întinde pe 127 de pagini, iar Marele Gatsby pe 182 de pagini.

În acest ritm, ne putem gândi că, pe viitor, vom putea începe să ne publicăm căsuțele poștale, ca opere (aproape) complete.

Sursa: The Atlantic

Foto: fairlanguages.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger