Cu cât mai mulți frați, cu atât e mai mic riscul de divorț

0

O familie numeroasă ar putea fi soluția pentru o căsnicie durabilă. Un nou studiu arată că ai mai puține șanse să divorțezi dacă ai mulți frați; dar e nevoie de o familie cu adevărat numeroasă pentru ca rata de divorț să scadă.

 

familie

Cu cât mai mulți frați ai, cu atât este mai mic riscul de a divorța ca adult, au arătat cercetători din Ohio, Statele Unite. Există mai mulți factori când vine vorba de divorț, dar numărul fraților este unul important. Nu e suficient să ai un frate pentru a-ți crește șansele de a rămâne căsătorit, ci cu cât mai mulți frați și surori ai, cu atât ești mai protejat de un divorț.

“Mai mulți frați înseamnă mai multe experiențe cu alții, iar acest lucru este de ajutor într-o relație de căsătorie, mai târziu, ca adult”, explică Donna Bobbitt-Zeher, unul dintre cercetători.

Aceștia nu au găsit mari diferențe între persoanele singure la părinți și cele cu un frate sau doi în ce privește rata de divorț. Dar, cu fiecare frate în plus pe care o persoană îl avea, “șansa” de a divorța scădea cu 2%. Dar, pentru cine avea peste șapte frați, rata nu mai scădea deloc. Cercetătorii au analizat date despre 57.000 de adulți americani.

Legătura dintre numărul de frați și divorț a rămas semnificativă chiar și după ce oamenii de știință au luat în calcul alți factori, precum statutul socioeconomic și vârsta.

Sursa: TIME


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger