Crystal Tits la București, în cel mai mic teatru din Europa

0

A common chorion (O membrană comună) este un spectacol despre cum limitările corpului influenţează individualitatea şi despre posibilităţile de mişcare care apar în două corpuri unite, după modelul gemenilor siamezi. Spre deosebire de gemenii monozigotici tipici (identici), care încep viața ca un singur ovul fecundat, împărțindu-se la scurt timp în două, gemenii sunt versiuni rar întâlnite, rezultate dintr-o divizare incompletă a discului embrionar, după ziua a 13-a de la concepţie.

Gemenii siamezi împart aceeaşi membrană, adică partea exterioară a celor două membrane fetale. Se crede că gemenii siamezi sunt adesea capabili de a vedea prin ochii celuilalt și de a-şi citească gândurile unul altuia. În multe cazuri, nu există o distincție clară între unde se terminăcorpul unuia şi începe celălalt.

Crystal Tits (Anna Natt şi Jaimie Schwartz) sunt un duo performativ stabilit în Berlin. În piesele lor explorează identitatea și legătura ei cu corpul fizic. Sunt interesate de corpul în mișcare, angajarea dialectică care apare între performer și spaţiu cât și între audiența și performer. “Pentru  noi, mişcarea nu e limitată de restricţionările fizice ale corpului, ci se extinde la spațiul prin care corpul se deplasează.” Crystal Tits sunt interesate de modul în care corpurile se conectează, reacţionează şi interacţionează într-un spațiu specific, precum și efectele şi consecințele ulterioare. Crystal Tits vor performa pentru pentru prima oară în România pe 7 septembrie, la Lorgean Theatre, cel mai mic teatru din Europa (din 2008), în cadrul campaniei “Se joacă cu casă deschisă”, un proiect finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural şi susţinut de Graphis 122. Cei care nu vor prinde locuri le vor putea urmări pe 15 septembrie la Home Matache.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger