Crowdfunding pentru plantarea unui milion de mangrove

0

Republic of Change, o reţea socială care promovează acţiunea individuală şi colectivă pe marginea schimbărilor climatice, a lansat campania “Let’s Sort Out Climate Change“, prin care aduce laolaltă companii şi indivizi într-un efort de crowdfundung destinat reîmpăduririlor, aflăm de la Tree Hugger. Iniţiativa vizează repopularea zonei din jurul Madagascarului cu păduri de mangrove (un amestec de plante, în principal arbuști și copaci, care trăiesc în zone inundate), iar obiectivul campaniei este să strângă 1.000.000 de dolari din care se pot planta tot atâtea mangrove. În cinci zile s-au strâns bani pentru plantarea a 44.000 de copaci.

Ne-am săturat să aşteptăm ca politicienii şi marile corporaţii să ia atitudine. În urma sugestiilor primite de la oamenii de ştiinţă de la ONU, NASA şi NOAA (Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA), ne-am propus să plantăm 1.000.000 de copaci în 30 de zile printr-o campanie de crowdfunding foarte publică.

Julien Fruchier, fondatorul Republic of Change

Au fost aleste mangrovele pentru că absorb de trei-patru ori mai mult dioxid de carbon decât copacii obişnuiţi; prin faptul că trăiesc aproape de ecuator, în regiunea tropicelor, sunt mai eficiente în captatea CO2-ului. Totodată, proiectul este menit să ofere de muncă şomerilor din zonă care trăiesc în sărăcie extremă. Aflaţi mai multe despre campanie în clipul de mai jos:


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger