Crocodilul portocaliu, noua atracție a unui parc de reptile din Australia

0

Portocaliul este noua culoare a sezonului de toamnă la crocodili, au decretat oficialii unui parc de reptile din Australia. Ce altceva mai puteau spune după ce unul din fioroșii crocodili de aici a devenit, brusc, portocaliu?

Crocodilul Snappy este eroul transformării din verde în portocaliu, dar fenomenul nu are nicio legătura cu moda. Se pare că reptila s-a luat la bătaie cu un filtru de apă din țarcul său, din parcul de animale Roaming Reptiles din Australia. Proprietarul parcului susține că Snappy este cam teritorial de felul lui și încearcă să se impună în relație cu orice se află pe terenul său. Așa că a atacat filtrul de apă și, la câteva săptămâni de la bătălie, culoarea lui a devenit portocalie, spune proprietarul Tracey Sandstrom într-un interviu pentru The Herald Sun.

”Schimbarea de culoare nu pare să îl afecteze în vreun fel. Are un apetit sănătos, mănâncă bine, este la fel de agresiv precum era și nu și-a schimbat deloc comportamentul”, a explicat Sandstrom. Și experții consultați de Herald Sun cred că reptila este sănătoasă bine-mersi, în ciuda aspectului său bizar. Părerea experților este că o substanță din apă (fierul sau tananții din frunze ori poate alge roșii) se oxidează atunci când se usucă și asta ar explica schimbarea de culoare a lui Snappy. Se așteaptă, dintr-un moment în altul, ca acesta să revină la culoarea lui naturală.

 

Sursa: Discovery News
Foto: Herald Sun / Alex Coppel

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger