Criza rezolva incet-incet problema emisiilor de CO2

4

Se pare ca pe langa foarte multe efecte negative, criza economica are si parti bune. A  reusit ce au reusit tarile si politicienii de pe glob doar in discursuri, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Comisia Europeana (CE) a anuntat azi, la Bruxelles, ca datorita crizei, emisiile care amplifica incalzirea globala s-au redus cu 11,6% numai anul trecut.

Se pare ca scaderea emisiilor a depasit asteptarile oficialilor de la Bruxelles.

“Aceasta reducere poate fi atribuita mai multor factori – in primul rand, activitatea economica redusa, si, in al doilea rand, pretul redus la carburanti, care a facut ca energia obtinuta din petrol sa fie mult mai atractiva decat cea din carbune, care si polueaza mult mai mult” – afirma oficialii CE, citati de Reuters.

Emisiile totale de gaze cu efect de sera din UE ajung la 1.873 de miliarde de tone pe an.

Tags:4 comentarii

 1. Poluarea si CO2 sunt doua probleme total diferite.

  Avem probleme de poluare. Avem probleme cu resursele. Avem probleme cu consumul cu si fara rost doar de dragul “cresterii economice”.

  CO2-ul insa e doar o gogoasa inventata pentru a mai pune o taxa pe aer si a mai face niste bani baietii smecheri de pe burse.

 2. @Lucian: Milioanele de someri din europa sunt ghidati de un singur lucru: nevoi primare. E adevarat ca nu ii intereseaza pe ei poluarea, insa pe noi ceilalti, ne intereseaza. Faptul ca tu nu ai ce manca nu inseamna ca scaderea poluarii (sau emisiilor de co2) nu sunt importante. Daca nu ai ce manca nu ti se scuza sa fii nepoliticos, badaran, nespalat. Prosperitatea vine si din grija pentru mediu.

  Revenind la anunt: pe mine ma bucura orice veste privind scaderea emisiilor si imi doresc sa scada cat mai mult. Surse alternative exeista, insa sunt un pic mai scumpe decat cele curente, poluante. Producerea de energie conventionala, prin arderea carbunelui, de exemplu, e mai ieftin, aparent, decat energia produsa prin alte mijloace (care sunt scumpe din cauza ca necesita investitie mare initiala) prin faptul ca o parte din costuri sunt ascunse (mascate) – nimeni nu ia in calcul poluarea cand iti vinde tie un kw de energie electrica.

 3. @zeltera : cred ca “badarania” a fost o greseala de exprimare, altfel o oconsider o badaranie si-o impolitete.

  Apropos, nu vreau sa aud de scaderea poluarii intr-o tara in care milioane de tone de gunoaie zac aruncate peste tot, o tara in care haite de caini salbaticiti umbla aiurea prin orase iar hotia e sport national.
  Cred ca prioritatile sunt altele aici, ba mai mult, sunt chiar urgente.
  Lasa-i pe cei din Occident sa creada ca salariile lor de mii de euro pe luna sunt urmarea artizanatului, culturilor organice si-a energiilor verzi.

  ps : nu-s somer, doar observam ridicolul …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger