Critici pentru Romania la conferinta de la Copenhaga

0

Romania a fost criticata miercuri la conferinta ONU pentru clima de la Copenhaga din cauza ca este singura tara din Uniunea Europeana care nu a tratat cu seriozitate problema zonelor protejate.

Situatia Romaniei a fost sintetizata intr-un raport, in care a fost criticata atat de ONU, cat si de organizatii internationale pentru clima, relateaza Radio Romania. Concluzia raportului este ca in tara noastra ariile protejate sunt doar pe hartie, fara a exista un plan concret pe termen lung in acest sens.

Romaniei i s-a reprosat totodata si ca nu aloca un buget serios pentru conservarea ariilor protejate si ca nu exista o autoritate nationala de administrare a acestor zone.

Raportul de la Copenhaga intervine in contextul in care UE a dat in judecata, in luna septembrie, Romania, la Curtea Europeana de Justitie, pentru aceeasi problema. Daca pierde procesul, tara noastra ar putea pierde zeci de milioane de euro destinate conservarii mediului.

In Romania, ariile naturale protejate reprezinta putin peste 5% din suprafata tarii. Peste jumatate dintre rezervatii au structuri proprii de administrare.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger